Hovsta pastorat – Mer än du tror! - söker ny kyrkoherde

Hovsta pastorat söker ny kyrkoherde och vi letar efter dig som med glädje, mod och engagemang vill leda och utveckla Hovsta pastorat.

I pastoratet finns två församlingar, Axbergs församling och Glanshammars församling, tillsammans finns här ett 30-tal medarbetare. Pastoratets inriktning är öppenhet mot samhället med stort ideellt engagemang. Här finns flera körer, After school, Barnvagnscafé, syföreningar, Gubbfrukost, bokcirklar mm. Barnperspektivet är viktigt för pastoratet såväl i gudstjänsterna som vardagsverksamheten. Svenska Kyrkan i Hovsta pastorat är en naturlig del av lokalsamhället och samarbete finns med skolor, vårdboenden, föreningslivet och frikyrkor.

Pastoratet ligger i en naturskön miljö och sträcker sig från Hjälmaren i öster och Kilsbergen i väster med Örebro stad som närmaste granne. I pastoratet finns åtta kyrkor, där flera har anor från 1100-talet, gudstjänst firas regelbundet i alla kyrkor.

I pastoratet bor 15 000 invånare varav 9500 är kyrkotillhöriga. Pastoratet har en ung befolkningsstruktur med många barnfamiljer som valt att bosätta sig nära naturen strax utanför storstaden.

Vi söker en kyrkoherde som…

är en lagledare, där dialog, samarbete och planering är självklart

vill fortsätta att utveckla pastoratets organisation

vill inspirera medarbetare och ideella till utveckling och delaktighet

är lyhörd och nyfiken

Du är …

prästvigd i Svenska kyrkan och har behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap i församling eller pastorat eller likvärdig tjänst.

Din ansökan skickas med post med meritförteckning och referenser senast 10 oktober. Skicka din ansökan till: Hovsta pastorat Kyrkvägen 4 703 75 Örebro. Märk kuvertet med ”ansökan”.

 

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av

Kyrkorådets ordförande Björn Ingemarsson 070-565 07 34

TF kyrkoherde Eva Karlsson 070-240 40 25

Bitr. chef Marie Kilhed 073-423 98 87