Hovsta pastorat – Mer än du tror! - söker en komminister

Hovsta pastorat söker en komminister 100 % med placering i Axbergs församling. Vi söker dig som tillsammans med ett kreativt arbetslag vill arbeta i en församling med stor öppenhet och låga trösklar med ett tydligt barnperspektiv.

Axbergs församlingsverksamhets inriktning är öppenhet mot samhället med stort ideellt engagemang. Här finns ett stort barn- och ungdomsarbete med öppna förskolor, kyrkskoj, after school, barnkörer mm. I det alldeles nybyggda församlingshemmet i Lillån ligger caféet Prästens lilla kråka. Svenska Kyrkan i Axbergs församling är en naturlig del av lokalsamhället och samarbete finns med skolor, vårdboenden, föreningslivet och frikyrkor. Axberg och Glanshammars församling samarbetar kring konfirmandarbetet.

I församlingen finns fyra kyrkor där de äldsta har anor från 1100-talet. Gudstjänster firas regelbundet i alla kyrkor. I pastoratet arbetar ca 30 personer varav ungefär hälften har sin placering i Axbergs församling.

Axbergs Församling ligger i en naturskön trakt vid Kilsbergens fot med Örebro som närmaste granne.  I församlingen bor många barnfamiljer som har valt att bosätta sig lite utanför staden med närhet till naturen. Församlingen har en ung befolkningsstruktur där hela 35 % är under 18 år.

Vi söker en komminister som…

tillsammans med arbetslaget vill utveckla församlingens arbete

som är en lagspelare men också kan jobba självständigt

som är öppen och utåtriktad

som trivs att arbeta med barn och ungdomar

Din ansökan med post med meritförteckning och referenser senast 10 oktober. Skicka din ansökan till: Hovsta pastorat Kyrkvägen 4 703 75 Örebro. Märk kuvertet med ”ansökan”.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av

TF kyrkoherde Eva Karlsson 070-240 40 25

Bitr. chef Marie Kilhed 073-423 98 87