Foto: flera från bild bank IKON svenskakyrkan.se

Hovsta pastorat söker en församlingspedagog på 100 %

Med huvudsaklig placering i Axbergs församling. Vi söker dig som tillsammans med ett kreativt arbetslag vill arbeta i en församling med stor öppenhet och låga trösklar med ett tydligt barnperspektiv.

Axbergs församlingsverksamhets inriktning är öppenhet och vår vision är att bygga kyrka mitt i livet och mitt i samhället.  Här finns ett stort utbud av barnverksamheter med öppna förskolor, kyrkskoj, after school, barnkörer mm. I det alldeles nybyggda församlingshemmet i Lillån ligger caféet Prästens lilla kråka. Svenska Kyrkan i Axbergs församling är en naturlig del av lokalsamhället och samarbete finns med skolor, vårdboenden, föreningslivet och frikyrkor.

Axbergs Församling ligger i en naturskön trakt vid Kilsbergens fot med Örebro som närmaste granne.  I församlingen bor många barnfamiljer som har valt att bosätta sig lite utanför staden med närhet till naturen. Församlingen har en ung befolkningsstruktur där hela 35 % är under 18 år

Du kommer arbeta med

• konfirmander
  • unga ledare
  • att utveckla ungdomsverksamheten
  • skolovsaktiviteter

Vi söker en församlingspedagog som

• tillsammans med arbetslaget vill utveckla församlingens ungdomsarbete
  • som är en lagspelare men också kan jobba självständigt
  • som är öppen och utåtriktad
  • har datorvana med erfarenhet av Officprogrammen

Du är

• utbildad församlingspedagog eller har motsvarande pedagogisk utbildning
  • har erfarenhet av arbete med barn och unga
  • medlem i Svenska kyrkan och delar dess tro och värderingar

För tjänsten krävs körkort och tillgång till egen bil.

Tillträde efter överenskommelse

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av:

Vik församlingsherde Ingemar Söderström 070-248 04 30

Bitr. chef Marie Kilhed 073-423 98 87

Församlingsassistent Madeleine Pålsson Kallin 072-532 52 02

Din ansökan med post med meritförteckning och referenser vill vi ha senast den 1 mars.

Skicka din ansökan till: Hovsta pastorat, Kyrkvägen 4A, 703 75 Örebro. Märk kuvertet med ”Församlingspedagog”.