Foto: Luleå stift

Pris för årets medarbetare

Nyhet Publicerad

Tony Lindfors och Björn Lundberg från Hortlax församling har utsetts till Årets medarbetare i Luleå stift 2019. Tack vare de två ideella papporna har omkring 30 unga fått en meningsfull aktivitet på fredagskvällarna.

De två engagerade papporna Tony Lindfors och Björn Lundberg är initiativtaare till Fredagshänget i Tallhedskyrkan. Genom de ideella papporna har uppåt 50 ungdomar från bygden fått en meningsfull aktivitet på fredagskvällarna då Tallhedskyrkan öppnar för pingis, samtal och just ”häng”.

Ni är själva föräldrar, hur känns det att veta att ungdomarna har det här att komma tilll på fredagskvällarna?
– Det känns otroligt bra att veta att de är här. Det är väldigt många föräldrar som skriver och tackar oss för att de tycker att det är så fantastiskt att det finns någonstans för de här ungdomarna att komma, säger Tony Lindfors.

Några av ungdomarna är konfirmander, men merparten möter inte församlingen i någon annan verksamhet utan har hittat till kyrkan tack vare Fredagshänget.
– Vi tänkte att vi skulle vara pappor som tog tag i det här. Och det är fantastiskt fina ungdomar, säger Björn Lundberg.

Prisutdelning på stiftsfullmäktiges sammanträde
Priset delades ut av biskop Åsa Nyström i samband med stiftsfullmäktiges sammanträde på Stiftsgården i Skellefteå den 18 maj, där de togs emot med stora applåder. Diplomen delades ut av biskop Åsa Nyström och pristagarna fick tillfälle att kort berätta om sin verksamhet och svara på frågor.

Årets medarbetare i luleå stift

Utmärkelsen syftar till att uppmuntra ett arbetslag, en enskild eller en grupp anställda och/eller ideella medarbetare för någon särskilt innovativ, kvalitativ och/eller uppskattad verksamhet inom kyrkans grundläggande uppdrag.

Priset är ett erkännande för sitt arbete genom ett diplom och ett stipendium på 10 000 kronor till kompetensutvecklingsinsatser.