Hörnefors församling söker diakon

Kan du se utsattheten? Den finns även i en skärgårdsidyll där alla tycks känna alla Vill du vara med och bryta ensamhet, ge hopp och bygga framtidstro i Hörnefors?

20 minuters bilfärd kan ta dig till en annan verklighet. Längre tid tar det inte att köra (eller ta tåget) från ”storstaden” Umeå till Hörnefors. Här blandas nyinflyttade pendlare med arvet efter det som en gång var en bruksort med skogen som levebröd. För många är Hörnefors en skärgårdsidyll – men precis som på de flesta platser är livet inte lika enkelt för alla och den sociala utsattheten finns även om den ibland är svår att upptäcka.

Du brinner för mötet med människor. Du bär på hopp och framtidstro. Du har ett stort socialt engagemang.

Nu söker vi en utåtriktad diakon som vill fortsätta att utveckla det viktiga arbetet med att se och stötta de vuxna och äldre i Hörnefors som mest behöver Svenska kyrkans hjälp.

Församlingen har goda och upparbetade kontakter med kommunen, äldreboenden, institutioner och föreningslivet på orten men som diakon hos oss måste du också ständigt arbeta kontaktskapande för att nå de mest utsatta människorna.

I ditt arbete ingår också församlingens uppdrag från Luleå stift att ansvara för det diakonala arbetet på klass 3-anstalten Sörbyn. Du kommer regelbundet besöka och hålla kontakt med både intagna och personal.

Vid sidan av det sociala arbetet i församlingen kommer det att finnas tillfällen att leda gudstjänster och andakter.

Som person är du trygg, lyhörd och har lätt för att samarbeta med andra samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt. När det behövs kan du prioritera mellan arbetsuppgifterna för att lägga ditt fokus där det bäst behövs.

Arbetslaget i Hörnefors är litet, flexibelt och präglas av både entreprenörsanda och prestigelöshet. Här hjälps yrkesgrupper åt för att tillsammans möta behoven i ett växande samhälle.

Arbetet kräver att du har b-körkort och helst tillgång till egen bil.

Janet Eriksson, kyrkoherde: janet.eriksson@svenskakyrkan.se, 0930-399 31
Anneli Brage, facklig företrädare Vision: 073-227 43 37

TJÄNSTENS OMFATTNING

VARAKTIGHET