Vem är vår nya kyrkoherde?

1 december får Höörs församling en ny kyrkoherde: Malin Pihlgren. Här kan du läsa lite om hennes tankar inför tillträdandet.

”Vad är meningen med livet i Höör?

Jag som undrar heter Malin Pihlgren och den 1 december börjar jag som kyrkoherde i Svenska kyrkan i Höör. Det känns spännande, utmanande och fantastiskt. För tillfället är jag arbetsledande komminister i Svenska kyrkan Landskrona, och har innan arbetat i Svenska kyrkan i Dubai och i Malmö. Kanske kan man då tänka att jag som är van vid interreligiösa städer skulle tycka att Höör är lite för litet? Det tycker jag inte alls, för mig är Höörs församling med de vackra byarna runtomkring som att komma hem till min uppväxttrakt i Roslagen. Numera bor jag i Lund och pendlar mestadels med tåg men gärna också på cykel.

 

Vad vet jag egentligen om Höörs församling? För de flesta präster är Höör orten dit vi åker på konferenser, utbildningar och konfirmandläger, tack vare stiftsgården Åkersberg. På grund av välbehövliga kvällspromenader, efter långa utbildningsdagar, vet jag också hur det ser ut vid Skånes mitt. På det personliga planet är Höör för mig vacker natur, eftersom jag har cyklat igenom församlingen ett flertal gånger. Men nu är jag nyfiken på att höra om ert Höör, om Munkarp och Hallaröd, om Tjörnarp och Norra Rörum och kanske framförallt om vilka ni är, ni som bor och vistas i församlingen, som älskar bygden men bor långt borta eller ogillar den. Men inte bara det, jag vill också höra vad ni tänker om de stora frågorna; varför finns vi? Är det någon mening med mitt liv? Finns det något större? För det är i undersökandet av dessa sorters frågor som jag hittar glimtar av Gud, i människorna, i bygden och i naturen och då kan vi också tillsammans skapa dem sammanhang där kyrkan kan blomstra.”

Malin Pihlgren, tillträdande kyrkoherde

 

11 december mottager och välkomnar vi Malin i mässan i Höörs kyrka kl. 11.00.

Varför finns vi? Är det någon mening med mitt liv? Finns det något större? För det är i undersökandet av dessa sorters frågor som jag hittar glimtar av Gud, i människorna, i bygden och i naturen och då kan vi också tillsammans skapa dem sammanhang där kyrkan kan blomstra.

Malin Pihlgren