Sommarens musik i våra kyrkor

Här nedan ser du program för sommarens musik

6 juni kl. 11.00 Musikgudstjänst i Höörs kyrka
Vi firar annandag pingst och nationaldagen med en musikgudstjänst i Höörs kyrka. I gudstjänsten medverkar en sångtrio bestående av Agnes Ström, Hanna Norman och Sara Städe. De sjunger in sommaren med ljuvliga toner!
Efter gudstjänsten serveras det kaffe och tårta.

29 juni kl. 19.00 Musik i sommarkväll i Tjörnarps kyrka
Malmö Brasskvintett spelar ett varierat program med musik från olika musikstilar. De spelar allt från renässansmusik till nutida konstmusik, jazz och pop. Under kvällens program får vi lyssna till musik av bland annat Grieg, Howard, Ewald och Piazzolla.

6 juli kl. 19.00 Musik i sommarkväll i Höörs kyrka
Agnes Ström och Lisa Hesselbom spelar fyrhändig pianomusik. Det blir musik av bland annat Camille Saint-Saëns och hans elev Cécile Chaminade. Agnes arbetar som organist i här Höörs församling och Lisa arbetar som organist i Ystad-Sövestadbygdens församling.

13 juli kl. 19.00 Musik i sommarkväll i Norra Rörums kyrka "Klockarens musikaliska värld"
Vi är alla bekanta med orgeln i kyrkan - men vilken musik spelade kyrkomusikerna på sina fioler och nyckelharpor under 1700-talet? Följ med på en resa in i en bortglömd musikalisk värld, i en konsert där berättande varvas med spel och sång. Under kvällen får vi höra musik framförd av barockviolinisten Ida Meidell Blylod och nyckelharpisten Johan Hedin.

20 juli kl. 19.00 Musik i sommarkväll i Munkarps kyrka "Kom hjärtans fröjd"
Åkervinda är en prisbelönt vokalgrupp som i och med sin TV debut i Allsång på Skansen 2019 har tagit emot hyllningar världen över för sitt unika sound och sin scennärvaro. 2018 blev de Grammisnominerade för sin skiva "Förgänglighet". Ikvälll har vi glädjen att få vara en del av deras sommarturné.

24 juli kl. 15.00 Orgelkonsert i Höörs kyrka samband med Skånes Orgelveckor: Hans Fagius
Hans Fagius (f. 1951) är en svensk diplomorganist. År 1974 avlade han diplomexamen i solistisk orgelspel vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Fagius är professor vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn sedan 1989. Han har studerat för bland andra Bengt Berg, Nils Eriksson, Alf Linder och Maurice Duruflé.

27 juli kl. 19.00 Musik i sommarkväll i Hallaröds kyrka
Denna veckan infaller St Olofsveckan som vi uppmärksammar i Hallaröds kyrka. Renässanskören Collegium Sanctae Ceciliae sjunger musik av Schütz och Palestrina, samt gregorianska melodier.

10 augusti kl. 19.00 Sommarkväll vid Ringugnen i Tjörnarp
Det blir sång och musik, korvgrillning, kaffe och guidning i ringugnen. Samlingen är ett samarrangemang mellan Tjörnarps sockengille, Frosta härads hembygdsförening och Höörs församling.

19 augusti kl. 19.00 En trevlig kväll i Munkarp
Sång, musik, fika och gott umgänge utlovas i Munkarps nyrenoverade kyrka.

Malmö brasskvintett
Hedin och Meidell.