Lägergården i Norra Rörum

En perfekt plats för konfirmandläger, kurser, fester och konferens!

Norra Rörums gamla prästgård är idag en modern, flexibel och handikappvänlig lägergård, optimal för kurser, mindre konferenser, läger och fester av olika karaktär i en avstressande och hemtrevlig atmosfär. Lägergården ägs av Svenska Kyrkan i Höör.

Gården ligger vackert beläget bredvid Norra Rörums kyrka, mitt i en sagolik omgivning av skog och sjö. Det är nära till Skåneleden och andra vandringsleder som bjuder på naturupplevelser i form av kyrkstigar, pilgrimsvandringar, orientering, bad, kanotpaddling, fiske och mycket mer.

Närheten till Norra Rörums kyrka ger möjlighet till gudstjänst, andakt och stillhet. Den är även en plats för det andliga samtalet.

Lägergården har under åren varit en inbjudande mötesplats för alla åldrar där vi själva som församling arrangerar läger för barn, konfirmander, ungdoms- och skolgrupper, familjeläger och retreater. Gården fungerar även bra för idrottslag (N Rörums Idrottsanläggning ligger ca 500 m ifrån gården), föreningar, endagskurser eller konferenser med övernattning för en mindre grupp.

Lägergården har ett bra och nyrenoverat rymligt kök för självhushåll. Vi kan hjälpa till med kontakter för catering om så önskas. På gården finns två matsalar med plats för 30 respektive 70 gäster.

Samlingsrum: Det finns det många möjligheter på gården att samlas i olika grupperingar för grupparbeten.

Våra sovrum - Gården har totalt 28 sängplatser, våningssängar fördelat på:

1 st. – 4 bädds rum

2 st. – 6 bäddsrum

1 st. – 2 bäddsrum

1 st. – 10 bäddsrum

Toaletter och dusch: 6 toaletter och 3 duschrum

Grillplats: Gården har en naturlig samlingsplats utomhus kring den stora grillen, med sittplatser för 40 personer. Runt grillplatsen finns stora ytor för lek och bollspel.

Konferensmaterial: Whiteboard, dataprojektor, ljudanläggning, blädderblock, hörslinga

Att göra kring lägergården: Gårdens placering gör att det endast är ca 10 minuters bilväg till Höör med butiker, restauranger, caféer, kultur gård, sim- och ishall, idrottshallar mm

Titta gärna vad samhället har att erbjuda på: https://www.hoor.se/uppleva-gora

För barnfamiljen eller barngrupper rekommenderar vi Skånes Djurpark https://www.skanesdjurpark.se/

Hitta hit: Norra Rörums lägergård ligger cirka 13 km norr om Höör.

Pris: 250 kr/person och natt, dock minst 2 500 kr

Kontakta oss: Höörs församling, Box 104, 243 22  HÖÖR