Kyrkomusiker 100% i Höör

Vi söker dig som är trivs med att arbeta med människor i alla åldrar och som drivs av en vilja att bygga församling genom musik och kontakt med både kyrkvana och ovana besökare.

Svenska kyrkan i Höör söker musiker 100%
Höör är en tätort mitt i Skåne som präglas av närhet till naturen, goda kommunikationer och ett rikt kulturliv. Församlingen omfattar Höörs tätort, med ca 13 000 invånare, samt byarna Hallaröd, Munkarp, Norra Rörum, och Tjörnarp. Centralt i Höör ligger Lunds stifts stiftsgård Åkersberg. I våra fem kyrkor, varav tre medeltida, firar vi regelbundet gudstjänster och våra tre församlingshem, varav ett är helt nyrenoverat, är livfulla mötesplatser.

Höörs församlings uppdrag sammanfattas med följande formulering: I tillit till Guds närvaro och i öppenhet inför andens ledning vill vi odla hopp för världen.

Om oss
Vi är måna om en god arbetsmiljö och jobbar aktivt för att vår arbetsplats ska präglas av öppenhet och gemenskap genom en trygg och framåtsyftande feedbackkultur och en positivt problemlösande inställning. I Höörs kyrka finns en fin orgel byggd 2010, som drar långväga organister till sig. Församlingen har under lång tid haft ett välutvecklat musikliv med konserter och körer för olika åldrar och av olika slag och tillsammans vill vi fortsätta utveckla detta. 
Vi är ca 30 anställda, församlingen har en god ekonomi, och ett aktivt och engagerat kyrkoråd. Du kommer att ingå i ett varmt och kreativt arbetslag med bland annat två musiker, fyra präster, en diakon och en diakoniassistent.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad kyrkomusiker, organist eller kantor, och har erfarenhet av att leda vuxenkörer, som uppskattar att spela på gudstjänster och kyrkliga handlingar, och som kan och vill bidra med ett kyrkomusikaliskt perspektiv till församlingslivet. För att trivas hos oss tror vi att du är en strukturerad lagspelare, som är flexibel och samarbetsvillig. 

Känner du att detta är tjänsten för dig? Tveka inte att skicka in en ansökan då urval sker löpande.  Tjänsten kommer att tillsättas enligt överenskommelse.

Tjänsten förutsätter att du:

- drivs av att leda och utveckla vuxenkörer av olika slag

- kan arbeta kvällar och helger

- vill bygga gemenskap och församling

- är medlem i Svenska kyrkan 

- B-körkort och tillgång till egen bil krävs för tjänsten. 

Vid anställning kommer vi kräva utdrag ur belastningsregistret.

Ansök genom att skicka ditt CV med meritförteckning, intyg på genomförd kyrkomusikutbildning och personligt brev till: hoor.forsamling@svenskakyrkan.se

Sista ansökningsdag är den 3 februari 2023. Intervjuer med provspelning kommer att ske under vecka 6 och 7.

 

Har du frågor om tjänsten kontakta kyrkoherde:

Malin Pihlgren, telefon 0767-63 76 65, malin.pihlgren@svenskakyrkan.se 

Facklig representant för Lärarförbundet, Annika Stoltz, 0703-119319, annika.stoltz@svenskakyrkan.se 

Varmt välkommen med din ansökan!