Other languages with Google Translate

Frälsarkransen

Frälsarkransen består av 18 pärlor med sin speciella färg och betydelse. Den består av Gudspärlan, Tysnadspärlorna, Jagpärlan, Doppärlan, Ökenpärlan, Beskymmerlöshetspärlan, Kärlekspärlaorna, Hemlighetspärlorna, Nattens pärla och Uppståndelsepärlan. Varje månad byter vi pärla i Höörs församling och man kan se det på olika ställen i kyrkorna och församlingshemmen.

Januari. Doppärlan-vit pärla, om att födas på nytt, överlåtelse.
Februari. Kärlekspärlorna- röda pärlor, om försoning, om att ge och få kärlek.
Mars. Ökenpärlan- sandbrun pärla, andlig prövning,strävan att leva ett äkta liv.
April. Uppståndelsepärlan-vit pärla, om hoppet, om livets förnyelse.
Maj. Beskymmerslöshetspärlan -blå pärla, om evighetsnuet frihet och lätta sinne.
Juni,Juli. Diakonins pärla - grön pärla, en påminnelse om naturen och växandet.
Augusti. Jagpärlan- vit pärla,
att se sig själv som värdig och ansvarsfull. September. Tystnadspärlorna- de avlånga pärlorna, för ordlös koncentration.    Oktober. Hemlighetspärlorna- via pärlor, för personliga böneämne.      November. Nattpärlan- svart pärla, om kriserna och döden.                    December. Gudspärlan-gyllene pärlan, Gud som skapar, befriar och ger liv. Det finns någon som alltid är med oss och vakar över oss.
Det är Frälsarkransens början och slut.