Dop i tider av corona

Vill du låta döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj - den världsvida kyrkan.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Församlingens kyrkor skilje sig åt i storlek och utformning. För att kunna följa folkhälsomyndighetens rekommendationer har vi därför infört olika gränser för max antal närvarande i församlingens kyrkor.

Max 50 närvarande gäller för Höörs och Tjörnarps kyrkor.

Max 35 närvarande gäller för N Rörums kyrka

Max 25 närvarande gäller för Munkarps och Hallaröds kyrkor

(Max 50 gäller inklusive kyrkans personal. Övriga gäller exklusive kyrkans personal)

Vi ber dig som är förkyld eller uppvisar andra symptom att stanna hemma. Såväl personal som deltagare uppmanas till att noga tvätta händerna innan de går in i kyrkan. Vi avstår från handhälsning och håller rekommenderat socialt avstånd till dem som vi inte bor tillsammans med.

Dopet behöver inte ställas in eller skjutas upp

Rekommendationerna betyder inte att du måste ställa in eller skjuta fram dopet. Istället kan du hålla det enkelt och med ett fåtal deltagare. Det är möjligt att genomföra dopet med bara prästen, barnet och föräldrarna närvarande. Eller bara prästen och personen som ska döpas, om det gäller unga eller vuxna. Du kan också välja att ha dopet någon annanstans än i kyrkan, till exempel utomhus eller hemma. Vi rekommenderar att dopet hålls inom den närmsta familjekretsen under rådande omständigheter.

Bjud in gäster till ett filmat dop

Om du ber någon av de närvarande att filma, så kan ni direktsända via sociala medier eller andra digitala tjänster. Eller så kan ni dela filmen i efterhand.

Festen kan hållas längre fram

Om du har planerat för en större fest efter dopgudstjänsten, så kan du överväga att hålla den längre fram, i stället för att ställa in den.

Församlingen hjälper dig att hitta alternativ. Vi kan även erbjuda en doppåminnelsegudstjänst längre fram till viken ni kan bjuda in alla de som inte kan vara med just nu.
Har ni frågor och funderingar kring dopet, ring oss gärna. Tel 0413-220 95