Holmsunds församling söker Församlingspräst/komminister 100%

Vi söker dig som längtar att arbeta nära människor i en mindre församling.

I Holmsunds församling finns två kyrkor, en i Obbola och en i Holmsund. Kyrkorna ligger på varsin sida om Umeälvens utlopp och blir dina huvudsakliga arbetsplatser. I församlingen finns ett stort och växande konfirmandarbete och en bred diakonal verksamhet och vi söker dig som vill vara en del i att vidareutveckla Svenska kyrkans relevans för människor genom gudstjänstliv, kyrkliga handlingar och undervisning. 

Om tjänsten

Som präst i Holmsunds församling får du en nära relation till församlingsborna. Tjänsten innehåller arbete med kyrkliga handlingar, gudstjänst och konfirmander och utöver det har du möjlighet att påverka tjänstens inriktning.  I församlingen finns två prästtjänster och en kyrkoherde vilket erbjuder möjlighet till ett flexibelt och hållbart schema. Du blir en del i ett team där vi hjälps åt i olika verksamhetsgemensamma satsningar och del av ett arbetslag på ca 20 personer med bred blandning av kompetenser. Församlingen har god ekonomi och kommande stor inflyttning som en del av Umeåregionens tillväxt.

Om dig

Vi söker dig som längtar att arbeta nära människor i en mindre församling. Du är utbildad präst för tjänst inom Svenska kyrkan och värdesätter att få vara en röst för hopp och tro i mötet med församlingsbor. Du är engagerad och ser fram emot att bidra och arbeta för att kristen tro skabli en naturlig del av människors liv. Du tycker om arbete med gudstjänst och kyrkliga handlingar likaväl som konfirmandarbete och ser ett värde i att arbeta både traditionellt och förnyande. Du har god samarbetsförmåga och ett lösningsfokuserat förhållningssätt til uppgifter. Vi utgår ifrån att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan. 

Villkor

100% tillsvidaretjänst. Församlingen erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag och en friskvårdstimme per vecka. 

Tillträde

1 september 2024 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Vi tar emot ansökningar löpande men senast 15 maj. Sök jobbet här

Kontakt

Komminister Leif Holm, 090-70 61 31, leif.holm@svenskakyrkan.se

Kyrkoherde Sören Olsson, 090-70 61 01 soren.olsson@svenskakyrkan.se

Fackliga företrädare

Elisabeth Asplund, Vision, tel 070-233 29 40, elisabeth.asplund@fv.vision.se

Peter Werner, KyrkA, tel 0911-27 41 15 peter.werner@kyrka.se