Holmsunds församling söker Församlingspedagog/Fritidsledare

Vi söker dig som längtar att arbeta med kyrklig ungdomsverksamhet och har din glädje i möte med barn- och ungdomar.

I Holmsunds församling växer konfirmandgrupperna och ungdomsverksamheten är högt prioriterad. Barnverksamheten lockar skolbarn i alla åldrar och församlingen vill vara ett sammanhang där både unga och äldre känner sig välkomna och tillvaratagna. En av våra församlingspedagoger ska vara tjänstledig under hösten 2024 för att prova ett annat jobb och nu söker vi en vikarie! 

 

Om dig 

Vi söker dig som längtar att arbeta med kyrklig ungdomsverksamhet och har din glädje i möte med barn- och ungdomar. Du har god samarbetsförmåga, ett lösningsfokuserat förhållningssätt och en längtan att förmedla trygghet och hopp i mötet med barn och unga. Erfarenheter av kyrkligt arbete är meriterande liksom pedagogisk utbildning, dock inte ett krav. Vi sätter stort värde på tidigare erfarenhet och personlig lämplighet för tjänsten. För anställning i församlingens barn- och ungdomsverksamhet kommer utdrag ur polisens belastningsregister att begäras. Vi utgår ifrån att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.  

 

Om tjänsten 

I tjänsten ingår arbete i både barn- och ungdomsverksamhet. Konfirmandarbetet och ledarutbildningen utgör en stor del av tjänsten där ett konfirmationsläger till Stockholm är planerat i augusti och en resa med ledarutbildningen till England går av stapeln under vecka 44. I arbetet ingår barnverksamhet för låg- och mellanstadieåldrarna. I arbetet delar du uppdragen med ett gäng engagerade och kreativa kollegor. Du blir en del i ett team där vi hjälps åt med verksamhetsgemensamma projekt och del av ett arbetslag på ca 20 personer med bred blandning av kompetenser. Arbetet är förlagt till Obbola kyrka, Solbackakyrkan i Holmsund och till Holmsunds kyrka. En del arbetstid kommer vara förlagd till kvällar och helger. 

 

Villkor 

Tjänsten är ett 100% vikariat från 5 augusti till 31 december 2024. Församlingen erbjuder friskvårdsbidrag och en friskvårdstimme per vecka.  

 

Ansökan 

Din ansökan ska vara oss till handa senast 7 april. Ansökan med personligt brev, referenser och CV skickas med epost till holmsund@svenskakyrkan.se 

 

Kontakt: 

Församlingspedagog Peter Gunnarsson, 090-706112, peter.gunnarsson@svenskakyrkan.se 

Facklig företrädare Elisabeth Asplund, Vision, tel 070-2332940, elisabeth.asplund@fv.vision.se