Holmsunds församling söker en präst

Nu har du chansen att arbeta som präst i en församling som prioriterar gudstjänstliv och möten med människor i närsamhället.

Holmsunds församling ligger vid kusten strax söder om Umeå och består av samhällena Holmsund och Obbola. Här bor ca 9000 människor. Tre kyrkor finns i församlingen, varav en är en samarbetskyrka med EFS. Som präst i församlingen arbetar du i alla tre kyrkorna. Vi vill prioritera att utveckla församlingens gudstjänstliv och ideella har en framskjuten plats i församlingens liv. Här finns ett stort barn- och ungdomsarbete och församlingen har ett rikt musikliv med flera körer. Vi har ett gott samarbete med övriga aktörer i samhället.

Vi söker dig som:

• har din glädje i gudstjänst och förkunnelse
  • vill leda samtalsgrupper
  • har god kännedom om EFS
  • vill arbeta med att möta människor i olika åldrar såväl barn, unga som äldre
  • tjänstgör och samarbetar tillsammans med andra, såväl anställda som ideella

Tillträde till tjänsten enligt överenskommelse.

Din ansökan ska vara oss till handa senast den 30 april 2018.
e-posta till holmsund(at)svenskakyrkan.se

För ytterligare upplysningar om tjänsten kontakta kyrkoherde Carina Wikman på 090-706110 eller maila carina.wikman(at)svenskakyrkan.se