Holmsunds församling söker Diakon

Nu har Du chansen att bli diakon i en församling som ser diakonin som en bärande del av församlingens verksamhet. Hos oss är det diakonala arbetet prioriterat.

Holmsunds församling ligger vid kusten strax söder om Umeå och består av samhällena Holmsund och Obbola. Här bor ca 9000 människor. Det finns tre kyrkor i församlingen, varav en är en samarbetskyrka med EFS. Vi har diakonala utmaningar som vi tar på allvar och volontärer har en framskjuten plats i församlingens liv.

Här jobbar Du med bullbilen, soppluncher och annan utåtriktad diakonal verksamhet. I tjänsten ingår också andakter, besök, samtal och samordning av olika ideella grupper som är engagerade i församlingens arbete.  Som diakon blir Du en del av ett arbetslag med både anställda och ideella.

Holmsunds församling vill vara en social aktör i närsamhället och under hösten 2017 startades ett diakonalt utvecklingsprojekt som kallas Hållplatsen, där du som diakon ingår i projektgruppen, tillsammans med projektledare,  diakoniassistent och ideella medarbetare. Verksamheten är en öppen diakonal verksamhet  i nära anslutning  till torget i Holmsund. Som diakon i Holmsunds församling blir du en viktig del i utvecklingsarbetet. Utmaningarna är många men vi känner glädje över att vi tillsammans får verka för att göra människors livsvillkor bättre.

Vi söker dig som är utåtriktad, kan arbeta med självständigt driv, har god samarbetsförmåga och är lyhörd och flexibel. Vi förutsätter att du har B-körkort.

Ansökan

Skicka din ansökan med personligt brev och CV till Holmsunds församling senast den 25 februari.

Upplysningar om tjänsten:

Kyrkoherde Carina Wikman Carina Wikman tfn 090-706110