Drop in-dop!

Lördagen 2 juni håller vi öppet Holmsunds kyrka för Drop in-dop

Vi erbjuder möjligheten till drop-in dop. Dopet är personligt och individuellt, oavsett hur gammal du är.  Vid ett drop-in dop så krävs det ingen föranmälan och det kostar inte heller någonting. Församlingen står för präst, musik och dopfunt, det enda som behöver tas med är personnummer och båda vårdnadshavarnas underskrift, om den som ska döpas är under 18 år. Vid barndop behövs även legitimation för barnets samtliga vårdnadshavare, vid vuxendop legitimation för dig som ska döpas.

Före varje dop hålls ett dopsamtal med prästen, där även faddrar kan delta. Det finns inget krav på dopklänning eller dopdräkt det går lika bra att låta sig bli döpt i sina vanliga kläder.

Vi vill ge er möjligheten till dop i kyrkan utan att det skall kännas besvärligt och att ansvaret för att ordna allt ska ligga på er. Vill ni stanna på dopfika så bjuder vi på det i församlingssalen. Självklart kan man ta med gäster och faddrar.

Kom mellan 10-12 så får ni en doptid tilldelad er och vi döper alla som registrerat sig.

Hur går det till?

När ni kommer till kyrkan får ni registrera er och göra några val inför dopet. Det finns några psalmer att välja och det finns några valmöjligheter till solosånger som vår solist  framför. Här hittar du vilken musik som går att välja.

Därefter får ni träffa prästen för ett kort samtal innan dopet.

Sedan är det dags för dopet då vi går in i kyrkan och dopet hålls efter vad vi kommit överens om och den ordning Svenska kyrkan har för dop. Efter dopgudstjänsten är ni välkomna att fika i församlingssalen om ni vill.

Läs mer om dop här.

Har ni frågor om dagen, kontakta gärna församlingsexpeditionen så hjälper vi er!

församlingsexpeditionen

Adress: Kyrkogatan 9, 913 31 Holmsund