Drop in-dop!

Lördagen 2 oktober håller vi öppet Holmsunds kyrka för Drop in-dop

Vi vill erbjuda enkla och högtidliga tillfällen för de finaste högtiderna i livet som ibland blir något som känns jobbigt och prestationsfyllt.

Barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Du behöver inte prestera något eller boka någonting. Varje person och sällskap väljer själva om de vill komma ensamma eller bjuda med gäster.

Hur går det till?
I kyrkan möts ni av präst och musiker. Innan dopet får ni välja psalmer och träffa prästen för ett dopsamtal. Här hittar du vilken musik som går att välja. Självklart kan man ta med gäster och faddrar. Församlingen följer de allmänna riktlinjerna för att begränsa smittspridning så det som gäller i oktober kommer gälla för våra Drop in-dop.

Vad har man på sig?
Enligt gammal tradition har man vit klädsel vid dop, men du väljer helt själv. Det finns vita dopdräkter att låna för både barn upp till tre år och vuxna.

Kom mellan 10-12 så får ni en doptid tilldelad er.

Läs mer om dop här.

Har ni frågor om dagen, kontakta gärna församlingsexpeditionen så hjälper vi er!

församlingsexpeditionen

Vill du boka dop, vigsel, begravning? Undrar du om gravskötsel eller något annat gravärende? Kontakta pastorsexpeditionen!

Församlingsexpeditionen har öppet via mail och telefon

Öppettiderna gäller helgfria vardagar

Telefontid: måndag till torsdag kl 13-15.00

Tfn: 090-70 61 00

Maila oss gärna! epost: holmsund@svenskakyrkan.se

Med anledning av coronaviruset har församlingsexpeditionen stängt för fysiska besök. Från 1 oktober kommer vi vara vaccinerade och kan öppna för besök.