Diakonala utmaningar

Projekt 2017-2019 för att förnya och utveckla kyrkans sociala arbete. En stödfunktion i närsamhället för människor i med- och motgång.

Holmsunds församling har startat ett projekt för att förnya och utveckla kyrkans sociala arbete. Många människor ser sociala behov och andra vill vara med och göra skillnad för människor i vårt närområde och de två sakerna vill vi förena!

Vi vill skapa fler mötesplatser, hitta fler vägar till kommunikation om våra samhällens behov och fler initiativ för att stärka och stödja människor i med- och motgång. Vi vill också hitta nya arenor att tillsammans med övriga aktörer hjälpa Holmsunds- och Obbolabor, oavsett ålder, kön, religion eller etnicitet.

Konkreta satsningar

Hållplatsen -en mötesplats där stöd och information finns samlad

Vi vill starta en ny mötesplats där det ska finnas möjlighet att få information av olika slag (både från kyrka och samhälle), sitta ner och ta en kopp kaffe och byta några ord med någon annan. Här möts människor och organisationer. Läs mer om Hållplatsen

Facebooksida ”Diakoni i Holmsund och Obbola”

Som en del av samordningen för församlingens sociala arbete finns en facebooksida som heter ”Diakoni i Holmsund och Obbola” där man kan få löpande information vad som är på gång och vara aktiv med tips och idéer hur vi tillsammans kan bemöta det sociala behov som finns i vår närhet. Detta blir en ny plattform för kommunikation om socialt arbete i Holmsund och Obbola.

Kyrkans Besökstjänst

För att möta behov och ta tillvara på ideella resurser kommer Kyrkans besökstjänst att samordnas. I den verksamheten kan man få chans att lyfta någon annans vardag genom besök i hemmet eller på boendet, att ledsaga till samlingar på äldreboenden, eller på annat sätt vara till stöd för någon annan.

Kyrkans besökstjänst består av ideella och anställda som vill bidra till ökad trygghet och omsorg i vårt närsamhälle. Vi besöker människor som vill ha sällskap, ska uppvaktas, eller behöver vår hjälp med något. Som ideell utbildas du  i vad det innebär att vara kyrkans utsända till människor som befinner sig i svåra situationer och att komma till insikt om uppgiften är något som skulle passa dig. Anmäl gärna ditt intresse till Anneli Almqvist eller Kristina Blomberg

Vardagsmiddagar i Holmsunds kyrka

Vardagsmiddagar i Holmsunds kyrka handlar inte bara om att äta sig mätt, utan är också ett tillfälle till gemenskap med människor från när och fjärran. Som medhjälpare får man ett fint sammanhang i gemensamt arbete samtidigt som man hjälper till med att göra gemenskapen tillgänglig för alla som kommer. Vi satsar på att fler ska hitta sitt sammanhang i denna mötesplats.

Kontakt:
Anneli Almqvist, projektledare