Andakt 3 mars

Idag får vi fira andakt i församlingsgården, Öst på stan i Umeå med församlingsherde Christofer Sjödin.

Söndagens Tema är Kampen mot ondskan och Christofer pratar om hur vi alla ibland kan känna en slags demon i oss. I Christofers fall kan han ibland känna det när irritationen kommer, en slags cykeldemon när han cyklar och andra människor inte respekterar att vi alla delar utrymmet, både cyklister och gående.

Under fastan som nu pågår han har tänkt att han ska försöka sålla bort dessa tankar, och det hjälper honom att tänka mer gott om de människor som ibland är i vägen på cykelbanan. Då känner han en hand på sin axel som säger till honom att inte bli elak och irriterad utan ta det lugnt, hetsa inte upp dig, ta det försiktigt och cykla med lite mer marginal. Känner du igen dig i liknande situationer?