Caféföredrag

Torsdag 17 oktober kl. 18.30, Kyrkans hus
Martin Bengtsson

I skuggan av San Siro – från proffsdröm till mardröm

Martin Bengtsson är författaren och dramatikern som 17 år gammal skrev på ett proffskontrakt för storklubben Inter. En pojkdröm gick i uppfyllelse men 9 månader senare hamnade Martin på en psykiatrisk klinik i Milano efter att ha skurit upp handlederna i duschen. Efter flera år av tystnad skrev han om sina upplevelser i boken I skuggan av San Siro.

Martin talar om sina erfarenheter, om träningsnarkomani, prestation och destruktivitet, om baksidan av elitsatsning och vikten av föräldrars engagemang i barn- och ungdomsidrotten.

Fika och föredrag: 100 kr. Begränsat antal platser

Anmälan: Fr o m fredag 6 september

hollviken.anmalan@svenskakyrkan.se eller 040-45 96 60

Torsdag 21 november kl. 18.30 Kyrkans hus
Christian Benedict

Sömn – din skyddsängel

Sömn är en stor bristvara för många av oss, vi ligger ständigt på minus. Och samtidigt vet vi hur viktig sömnen är och hur den påverkar vikt, minne, immunförsvar, koncentration och känslor. Christian forskar om sömnens betydelse för hälsa och prestation och har skrivit boken Sömn, sömn, sömn.

I sin föreläsning talar han på ett kunnigt och underhållande sätt om sömnens betydelse för hälsa och prestation, om hur djup- och drömsömnen gör oss smartare och mer kreativa och han hjälper oss att hitta svar på frågor som: Varför sover jag dåligt? Kan en kort sömn ge tillräckligt med återhämtning? Är det farligt att inte sova?

Fika och föredrag: 100 kr. Begränsat antal platser

Anmälan: Fr o m fredag 18 oktober kl 10.00.

hollviken.anmalan@svenskakyrkan.se eller 040-45 96 60

Jag hade fel. Det blir fortfarande bättre! Det finns inget max. Underbart!"

Fika och föredrag: 100 kr
OBS! Föranmälan fr o m fredag 23 augusti kl 10.
Expeditionen 040-45 96 60 eller
hollviken.anmalan@svenskakyrkan.se

Föredrag i samarbete med Sensus studieförbund

Ett liv utan alkohol