Barnkörer

Att sjunga i kör handlar inte bara om musik utan lika mycket om kompisar, skratt, skoj och gemenskap.

Barnkörerna övar varje vecka och sjunger sånger anpassade efter barnens ålder. Här träffar ditt barn nya vänner, barnen får sjunga tillsammans och ha roligt. De får också utveckla sin röst, uppträda, samarbeta i grupp, sträcka på sig och ta i från tårna och ta plats. Att sjunga i kör är bra för hela kroppen. Forskning visar att vi blir lugnare av sång – och gladare.
Barnkörerna medverkar vid några gudstjänster per termin. De får vara med och ge gudstjänsterna liv, rörelse och känslor.

Under höstterminen sjunger barnkörerna:

”Vi letar skatt”, tillsammans med de andra barnkörerna i kontraktet, fredag 27 september i Håslövs kyrka kl 18.30.

”Dökul!” måndagen den 28 oktober har vi ett samarbete med biblioteket. Vi pysslar, får ansiktsmålningar, lyssnar på högläsning, går i ljuståg upp till kyrkan, har andakt i kyrkan där körerna sjunger sånger från filmen Coco och till slut ser vi filmen Coco.

I juletid, fredagen den 6 december kl 18.30, har vi "Lusseafton" då Första Mosekören går luciatåg i Rängs kyrka. Det brukar bli en fin kväll som barnen ser fram emot.

Tisdag den 10 december kl 18.30 i Stora Hammars kyrka blir det en stämningsfull Ljuskonsert med Andra Mosekören.

Barnkörerna är kostnadsfria, men du måste anmäla ditt barn.
Terminen för barnkörerna startar den 10 september 2019.

anmälan och avanmälan till barnkör

Anmälan ska göras via anmälningsformulär.

Vill barnet inte fortsätta i kören under hösten måste ni avanmäla honom/henne via avanmälningsformulär. Det är viktigt för att vi ska kunna planera repetitioner, gudstjänster och kommande konserter.

Bild: Alexandra Frid Giertz

Andra Mosekören

Tisdagar kl 16.30 – 17.15 (barn födda 2009–2007).
Ledare: Pernilla Cederblad och Alexandra Frid Giertz

Bild: Alexandra Frid Giertz

Första Mosekören

Tisdagar kl 17.30 – 18.15 (barn födda 2013–2010).
Ledare: Pernilla Cederblad och Alexandra Frid Giertz