Babyrytmik

Sång och musik skapar alltid en positiv kontakt mellan barn och föräldrar och alla barn älskar när man sjunger för dem.

På babyrytmiken sjunger vi traditionella barnvisor för att bevara vår fina sångskatt men vi lär oss också nya sånger. Vi rör oss mycket till musik, dansar med de små och spelar på rytminstrument. Att gå i rytmik, sjunga, spela och dansa tillsammans är ett härligt sätt att umgås med barnet under de första levnadsåren. Det ger både föräldrar och barn en positiv upplevelse och är en god investering för framtiden.

Varför ska man gå i babyrytmik?

Väljer du att gå i babyrytmik med ditt barn ger du ditt barn en bra start i livet. Många studier visar att sången är ett effektivt verktyg som påverkar både barnet och föräldern. Föräldrar som sjunger med sin bebis tränar upp barnets språkförmåga samtidigt som banden mellan förälder och bebis stärks.

Ett barn börjar höra redan i magen och känner på så vis igen mammas röst när det kommer ut. Inte långt därefter känner bebisen även igen pappas röst. Om du sjöng en speciell sång för ditt barn när det låg i magen så kan du säkert märka att ditt barn blir lugnt när du väljer att sjunga just den sången.

Ett litet barn behöver lära sig många saker. Att krypa, stå och så småningom gå. I babyrytmik utvecklar man barnets motorik på ett roligt och stimulerande sätt med musiken som redskap. Sång, ramsor och närhet mellan barn och förälder är viktiga inslag. Att uppleva musik, rytmer, puls och närhet ger barnet positiva sinnesupplevelser.

Vi erbjuder 3 olika grupper:
• Ligga & Sitta (cirka 2–4 månader)
• Åla & Krypa (cirka 5–10 månader)
• Stå & Gå (cirka 11– uppåt)
Du väljer t ex Åla & Krypa om du tror att ditt barn kommer att befinna sig i den utvecklingsfasen då terminen börjar.

Rytmiken startar vecka 3, 2019.

Anmälan & avanmälan

Vi tar in i tur och ordning efter datumet då ni anmälde er och kan av denna anledning endast ta emot anmälan via formulär här på hemsidan. (OBS! Anmälan kan göras först den 3 dec 2018 från kl 10)

Om ni får förhinder och inte kan delta mer under terminen, om du t ex börjar arbeta, om barnet ska börja på förskola eller liknande, vänligen avanmäl er på formulär för detta här på hemsidan.

Det är många som vill gå på babyrytmik och då erbjuds de på kö en plats. Under terminerna tar vi endast in sparsamt från kön men du kan anmäla dig när som helst.

Betalningspolicy

Babyrytmiken kostar 350 kr/termin. I avgiften ingår fika efter varje rytmikstund.
Ni bekräftar er plats genom att betala terminsavgiften. Är inte avgiften betald innan fredagen den 11 januari 2019 erbjuds er plats till nästa i kön.

Har du frågor?
Kontakta Alexandra Frid Giertz, 070-161 96 69