Konfirmandernas sida

På denna sida hittar du som konfirmand digitala hälsningar och uppgifter under tiden vi är ifrån varandra.

Vecka 48

Vad många kloka tankar och svar vi fått in under veckan! Bra jobbat! Det är även roligt att se att ni flitigt deltar i våra digitala gudstjänster. Hur tycker ni att det fungerar med det digitala? Är det intressant/tråkigt/spännande/svårt? Vad är bra? Finns det något som kan göras bättre? Vi lämnar en spalt vid veckans uppgift där ni gärna får skriva era tankar och åsikter om våra digitala sändningar. 

För denna veckan tänkte vi lära oss lite om dop, om advent och om procession. Läs texten och svara sedan på frågorna!

 

Det finns en stor chans att du döptes i dopdräkt/dopklänning 

Dopdräkten är oftast för lång för barnet för att symbolisera att barnet inte själv kan säga ja eller nej till sitt dop - det ansvaret tar istället föräldrarna.

 

När ni är ministranter klär ni er också i vitt som är renhetens, festens och glädjens färg. Kläderna är en påminnelse om att när ni går in i rollen i att vara ministrant, så ligger tyngdpunkten inte på vilka ni är utan på att vi gör detta av en anledning som större än oss själva. 

(bilden är på förra årets konfirmander med unga ledare.. Finns det någon du känner igen?)

Jesus rider in i Jerusalem i söndagens evangelietext och vi sjunger kända traditionella psalmer, tex Hosianna och Bereden väg för Herran. Det är denna händelse som vi liksom återupprepar varje gång vi går in i procession.

Korset symboliserar Jesus och markerar riktningen för alla i rummet.

Bild från google

FACIT VECKA 47

 1. Jesus red på en åsna

2. Folket ropade ”Hosianna, Davids son!”

3. Psalmen heter ”Bereden väg för Herran.”

 

 

Uppgift vecka 47 

Under denna vecka vill vi lära oss om Bibeln! Börja med att titta på youtube-filmen (klicka på länken) som ger en kort introduktion till Bibeln. Därefter gör du Bibelquizen nedanför.

https://www.youtube.com/watch?v=K4AdSS_cokE&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0tvyzILuFw0Eerfhw4rMCXFpWXDBSq39mENl_Efl6M2JRnFs55dpSfH_M

 

Bibelquiz!


Denna veckans uppgift handlar om att vi ska förstå hur vi följer kyrkoåret. För varje söndag finns en bibeltext som vi läser på gudstjänsten. Alla dessa texter finns samlade i slutet av psalmboken - där vet man när man skall läsa vad.'

 

1. Slå upp FÖRSTA SÖNDAGEN I ADVENT (sid. 1262) i psalmboken.

2. Leta upp FÖRSTA ÅRGÅNGENS EVANGELIUM (Som är hämtat ur Matteus) Och läs texten.

3. Leta upp samma text i din Bibel.

4. Svara på frågorna och skicka iväg dina svar senast på söndag. Lycka till!

(Facit får ni nästa vecka)