Högsbo församling

Prata med oss

Kontakt

Högsbo församling Besöksadress: Bankogatan 61, 41480 GÖTEBORG Postadress: Carl Johans kyrkoplan 1, 41455 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7316620 E-post till Högsbo församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Ett enkelt och stämningsfullt drop in-dop

Ett dop är värdefullt oavsett om det är förbokat och planerat eller enkelt på drop in-dop. Lördag 24 mars finns ett tillfälle för det senare i Högsbo kyrka, där både du som vuxen och som barn kan döpas. Ett enkelt och stämningsfullt dop med efterföljande tårta och kaffe. Du behöver inte anmäla dig, utan dyk upp mellan klockan 11.00-14.00.

Gud har en himmel, stor, ja stor, med rum för alla dem som döpts en gång i Jesu namn. Där har jag nu mitt hem.

Psalm 381

Det går att boka dop och i samband med det ha en fest dit släkt och vänner bjuds in, men det går lika bra att komma till kyrkan när det ordnas drop in-dop. Nästa drop in-dop som anordnas i pastoratet är i Högsbo kyrka den 24 mars.

Det är inte det yttre som räknas när en människa döps, utan det inre. Vilka kläder den som döps har är inte det viktiga. Guds löfte i dopet att vara med genom hela livet gäller oavsett yttre omständigheter.

Under dagen med drop in-dop finns präster och musiker på plats.  Den som vill döpas, eller dopbarnets föräldrar, får först prata med en präst och sedan hålls dopet. Efteråt finns möjlighet att fira dopet med fika. Ett enkelt och stämningsfullt dop med lika mycket värde som ett förbokat och planerat dop.

Det praktiska

24 mars mellan 11.00-14.00 i Högsbo kyrka.

Församlingen står för musiker, präst, ev. dopklänning och efterföljande tårta och kaffe.

Det går bra att ta med släkt och vänner, och det går lika bra att komma ensam.

Det finns ingen åldersgräns för dop i Svenska kyrkan. Oftast tänker vi på små barn när vi tänker på dop, men alla som vill döpas är välkomna oavsett ålder. 

När ett barn ska döpas behöver båda vårdnadshavarna vara överens om det och barn över 12 år behöver samtycka till det. 

Vid frågor eller föranmälan ring 031-731 66 20 eller maila Högsbo församling

Dopet

Dopet handlar om livet här och nu, men också det eviga livet. Det är ett erbjudande och en gåva. I dopet får vi ett synligt tecken på Guds närvaro och kärlek i våra liv.

Dopet kan beskrivas i många bilder och symboler, men ingen av dem säger allt. Det är detsamma med oss människor. Hur många foton vi än tar och hur många ord vi än använder för att beskriva människor så är de alltid så mycket mer. Dop och människor tillhör livets mysterier.

Genom dopet blir den döpte välkomnad in i Guds familj, den världvida kyrkan och den lokala församlingen och rent praktiskt också medlem i Svenska kyrkan.