Kaverös kyrka

1969 invigdes Kaverös kyrka, byggd helt i trä. Medel för att kunna bygga den kom från frivilligt insamlade pengar i den lokala kyrkostiftelsen i Kaverös-Flatås, Göteborgs Småkyrkostiftelse och Kaverös kyrkas arbetskrets. Men också av pengar som Göteborgs kyrkofullmäktige sköt till. Kyrkan är ritad av Göteborgs- arkitekterna Torsten Hansson, Per Persson och Sven Jönsson.

Interiören präglas av ljus och har stora naturfärgade träytor av furu. Inredningen är i mörkbetsad furu. Korset på korväggen är av olika stora keramikplattor, som staplats på varandra. I mitten av korset sitter en törnekrona, gjord av konstnär Agneta Larsen.

Adress: Orkestergatan 4

Telefonnummer: 0317316630