Våga språnget

Högsäter behöver en präst som vågar ta språnget in i framtiden tillsammans med församlingen. Är du den präst vi behöver?

Just nu står Högsäter inför spännande förändringar. Nya verksamheter håller på att byggas upp, en process kring sammanslagning med grannförsamlingen är på gång, och arbetslaget fylls på med nya medarbetare. Du blir en viktig del av detta arbete.

Som präst hos oss utför du alla vanliga uppgifter: gudstjänster, kyrkliga handlingar, andlig fördjupning och konfirmander. Här finns en stor grupp ideella som du får som medarbetare, samt ett arbetslag där skattet aldrig är långt borta.

Vi söker dig som både kan arbeta självständigt och gärna involverar frivilliga. Som präst i Högsäter får du vara med och utveckla församlingslivet. Du blir en del av ett lösningsfokuserat team och får stort utrymme att forma verksamheterna efter dina förmågor.

I Högsäter finns det bästa av allt: trevliga människor, närhet till fantastisk natur och goda förbindelser till västkusten och Göteborg.

Vi vill satsa både utåt och inåt samtidigt. Det innebär att här finns både möjlighet att delta i en bönegemenskap, stilla dagar och retreater, och att Svenska kyrkan finns representerad vid evenemang i kommunen.

Välkommen med din ansökan senast 7 okt till
Högsäters församling, Allévägen 28, 458 70 Högsäter