Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Pilgrimsvandring

Häng med Höganäs församling ut på härliga vandringar som stärker både kropp och själ.

21/3: KLÅVERÖD (13 KM, LÄTT MEDEL)

Årets första vandring går uppe på vackra Söderåsen och närmare bestämt Klåveröds strövområde. Vi binder ihop några av de många lederna på områden till en vandring på ca 13 km, medel. Vi samåker från kyrkplatsen kl. 9.00. Anmäl dig för att säkra din plats i bil senast 17/3.

25/4: VEN RUNT (12 KM, LÄTT)

Vi möter våren på Ven, pärlan mitt i Öresund. Vi vandrar längs Skåneleden som tar oss runt hela ön. Var och en står för båtbiljett t/r 180kr. Vi samåker från kyrkplatsen kl. 8.30. Anmäl dig för att säkra din plats i bil senast 21/4.

16/5: RÖSSJÖN RUNT (14 KM, MEDEL)

Vi avslutar vårens vandringar med en tur till Rössjön. Vi går genom skog och längs sjöstrand på både större och smalare stigar. Turen är ca 14 km, medel. Vi samåker från kyrkplatsen kl. 9.00. Anmäl dig för att säkra din plats i bil senast 12/5.

Kom ihåg att ta med dig matsäck för vandringarna!

Såhär går vandringarna till:

Alla pilgrimsvandringar som Höganäs församling anordnar är öppna för alla som önskar delta. Planeringsgruppen sätter samman vandringar av olika längd och svårighet och detta går att utläsa vid respektive vandring.

Lätt vandring innebär att terrängen är lättframkomlig på större stigar eller vägar och med inga eller få stigningar.

Medel vandring innebär att terrängen är lite mer svårframkomlig med delvis ojämnt underlag, smalare stigar och några stigningar.

Svår vandring innebär att terrängen är tuff med ojämnt underlag och ett flertal stigningar.

Vissa vandringar kräver att vi åker iväg. Vi försöker åka kollektivt om det är möjligt och då står var och en för biljett. Ibland krävs det att vi åker bil. Då ser vi gärna att man anmäler sig så att planeringsgruppen kan se till att det finns plats för alla.

Vandringarna börjar med en inledande andakt med sång och bön. Därefter vandrar vi i behaglig takt, stundvis i tystnad. Längs vägen stannar vi och vilar, dricker och fikar och ungefär halvvägs har vi ytterligare en andakt. Var och en står för sin egen matsäck. När vi nått målet har vi en avslutande andakt.

Vi sätter medvetet ingen sluttid för vandringarna, dels för att vi inte vet hur lång tid det tar (väder, gruppens tempo, pausernas längd osv), dels för att det är en del av pilgrimskapet att släppa på stress och prestation.

För frågor om vandringarna och anmälan går det bra att kontakta Lotta Klang på församlingsexpeditionen.
Epost: lotta.klang@svenskakyrkan.se
Telefon: 042-36 21 80