Pilgrimsvandring

Häng med Höganäs församling ut på härliga vandringar som stärker både kropp och själ.

16 mars: utvälinge - jonstorp (10 km, lätt-medel)

Årets första vandring går från Utvälinge och vi vandrar utmed Kullaledens orangea markeringar längs Kullabygdens vackra nordkust. Vi går på strand, gångstigar och genom hagar och når till slut Jonstorp. Vandringen är ca 10 km, lätt - medel. Vi tar bussen från Stadshuset kl. 9.40 och åker även buss tillbaka från Jonstorp till Höganäs. Var och en står för bussbiljett.

22 april: emmausvandring, hålehall (11 km, medel)

Denna gång tar vi oss upp på Hallandsåsen och gör en vandring i påskens ljus på underbara Hålehall utanför Förslöv. Vi vandrar genom bok- och granskog, passerar våtmarker, småbäckar och mindre raviner. Avfärd med bilar från kyrkplatsen kl. 9.00. Anmälan krävs för att beräkna antalet bilar. Anmäl dig senast den 16 april.

25 maj: hallands väderö (ca 8 km, lätt)

Vi avslutar vårens vandringar med en tur till natursköna Hallands väderö. På ön som är fri från trafik vandrar vi på stigar på mestadels plan mark med närhet till både hav och skog. Anmälan krävs för denna vandring, och det finns 15 platser. Var och en står för båtbiljett som kostar ca 150 kr t/r. Avresetid bestäms efter när vi fått båtens tidtabell.

Glöm inte att ta med dig matsäck för vandringarna!

Såhär går vandringarna till:

Alla pilgrimsvandringar som Höganäs församling anordnar är öppna för alla som önskar delta. Planeringsgruppen sätter samman vandringar av olika längd och svårighet och detta går att utläsa vid respektive vandring.

Lätt vandring innebär att terrängen är lättframkomlig på större stigar eller vägar och med inga eller få stigningar.

Medel vandring innebär att terrängen är lite mer svårframkomlig med delvis ojämnt underlag, smalare stigar och några stigningar.

Svår vandring innebär att terrängen är tuff med ojämnt underlag och ett flertal stigningar.

Vissa vandringar kräver att vi åker iväg. Vi försöker åka kollektivt om det är möjligt och då står var och en för biljett. Ibland krävs det att vi åker bil. Då ser vi gärna att man anmäler sig så att planeringsgruppen kan se till att det finns plats för alla.

Vandringarna börjar med en inledande andakt med sång och bön. Därefter vandrar vi i behaglig takt, stundvis i tystnad. Längs vägen stannar vi och vilar, dricker och fikar och ungefär halvvägs har vi ytterligare en andakt. Var och en står för sin egen matsäck. När vi nått målet har vi en avslutande andakt.

Vi sätter medvetet ingen sluttid för vandringarna, dels för att vi inte vet hur lång tid det tar (väder, gruppens tempo, pausernas längd osv), dels för att det är en del av pilgrimskapet att släppa på stress och prestation.

För frågor om vandringarna och anmälan går det bra att kontakta Lotta Klang på församlingsexpeditionen.
Epost: lotta.klang@svenskakyrkan.se