Komminister 100%

Välkommen till Höganäs församling!

Höganäs är en växande kommun belägen i en intressant byggd med nybyggnation och ett ökande befolkningsunderlag. Församlingen innefattar Höganäs centralort - ett trivsamt centrum med en levande cityhandel och den trygga bastanta 30-talskyrkan, Himmelfärdskyrkan, mitt i staden. Endast en kort promenad bort möter stadsmiljön havet med både badstrand och en härligt levande hamn.

Sammanbyggt med kyrkan finns församlingshemmet Himlagård, som fick en ny tillbyggnad för ett par år sedan. I våra öppna och inbjudande lokaler möter vi församlingsbor och bedriver verksamheter. Till församlingen hör också ett begravningskapell som är beläget på kyrkogården som 2013 utsågs till Sveriges vackraste kyrkogård.

Församlingsarbetet präglas av inställningen att alla i kyrkan är del av gemenskapen. “Man trivs där man behövs” är ledord som församlingen länge inspirerats av. Orden är hämtade från Ideellt Forum i Svenska kyrkan där församlingen sedan många är engagerad.

Nu söker vi en komminister. Vill du bli en av oss i ett engagerat arbetslag? Vill du vara med och utveckla församlingens gudstjänster och verksamheter tillsammans med personal, förtroendevalda och ideella? 

Vi söker dig som:

  • Är trygg i din kallelse och vill sprida det kristna budskapet med en genomtänkt teologi för vår tid och vara beredd att låta teologin möta församlingens visionstänk.
  • Är genuint intresserad av att möta medmänniskan och har en god kommunikationsförmåga. Vi fäster stor vikt vid god social förmåga och du får gärna både ha nyfikenhet och när till humor.
  • Vill ta ett särskilt ansvar för församlingens dopuppföljning.
  • Vill vara med och vidareutveckla våra barn-, familj-, och ungdomsverksamheter tillsammans med dina kollegor.
  • Vill arbeta med sedvanliga prästerliga uppgifter såsom gudstjänster och förrättningar.
  • Vill arbeta med själavård och stödjande samtal.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. 

Läs gärna mer i församlingsinstruktionen och församlingens vision.

Vi gläder oss och ser fram emot din ansökan!

Ansökan

Ansökan mejlas till hoganas.forsamling@svenskakyrkan.se
Ansök senast 15 januari 2023. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Fackliga representanter

Anders Knutsson, KyrkA
anders.knutsson@kyrka.se

Bodil Wiktorsson Bengtsson, SSR
bodil.wiktorsson.bengtsson@svenskakyrkan.se 

Frågor om tjänsten och församlingen?

Kontakta gärna kyrkoherde Eva Hejde.