Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Högalids församling Besöksadress: Högalids Kyrkväg 11, 11730 STOCKHOLM Postadress: BOX 9048, 10271 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6168800 E-post till Högalids församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kolumbariet

Information om gravrätter och återtagande av gravar.

Församlingen har satt upp skyltar på vissa gravplatser där vi ber anhöriga/besökare att kontakta oss eftersom vi söker aktuella gravrättsinnehavare.

Många äldre upplåtelser saknar uppgifter om aktuell innehavare av gravplatsen. Tidigare fanns det inte några skyldigheter att anmäla sitt gravrättsinnehav till huvudmannen för begravningsverksamheten.

Genom begravningslagen som trädde i kraft den 1 april 1991 infördes en anmälningsskyldighet för dödsboet. Endast den som är antecknad som gravrättsinnehavare har rätt att utöva gravrätten.

För att hålla gravregistret uppdaterat vill församlingen komma i kontakt med anhöriga till den/dem som är gravsatta på gravplatsen.

anmälan

Skyltarna med efterlysning av gravrättsinnehavare har nu varit uppsatt på gravplatsen i mer än två år. Om ingen anmäler sig som gravrättsinnehavare senast 7 juni kommer gravplatsen att betraktas som återlämnad till församlingen enligt begravningslagen kapitel 7§19. Det medför att gravanordningen tas bort.

Nedan kontaktuppgifter samt en lista över de aktuella gravarna

information och anmälan

Frågor eller anmälan om gravrättsinnehavare ställs till:

  • Maria Nielsen 08-616 88 05
  • Lena Andersson 08-616 88 00.
  • Via e-post: Högalids församling
  • Brevledes till Högalids församling, Box 9048, 102 71 Stockholm