En person sitter och har en bebis i sitt knä och ett spadhandtag i ena handen som är i en handske. Det är en stor byggnad, samt gräs och löv i bakgrunden.

Vi välkomnar ideella medarbetare!

"Du vet väl om att du är värdefull, att du är viktig här och nu, att du är älskad för din egen skull, för ingen annan är som du."

Tillsammans är vi Högalids församling!

Vill du ha en uppgift och komma med i en arbetsgemenskap med oss? Vi välkomnar ideella medarbetare som t ex Högalidsvärdar i församlingshusets foajé som kan bemöta människor och svara på frågor.

(Normalt gäller uppdraget i Högalidskyrkan men nu är kyrkan stängd för reparation minst till och med år 2022 och verksamheten är flyttad till församlingshuset där en vacker kyrksal är iordningställd).

Vi önskar att du visar ett gott bemötande och är intresserad av kyrkorummet. Församlingshuset är öppet alla dagar kl 9-16. Du behövs! Kontakta diakon Anette Snejbjerg, se nedan.

Bidra på andra sätt!

Vill du vara ideell men bidra på annat sätt finns det många andra små och stora uppgifter du kan engagera dig i.

Ideella krafter behövs till café under kyrkovalsveckorna

Ett bord med en sommarduk med fika, termosar, kaffe och the. Prislistor synliga framför bordet. En person skyms bakom bordet.

Inför kyrkovalet i höst vill vi under två veckor satsa på att visa församlingsborna ett urval av vad vi har för aktiviteter. Samtidigt ska vi ha öppet ett enkelt café mellan kl 14-19. Det gäller de två veckorna innan kyrkovalet 6-19 september 2021.

Vi behöver hjälp i caféet. Vi har delat in cafépassen i två delar per dag, så du kan anmäla dig till de pass du kan och vill.

De två passen är kl. 13.00-16.30 och kl 16.00-19.30 alla dagarna. Du står inte ensam i caféet, utan vi gör det tillsammans. Det blir två eller tre personer till varje pass har vi tänkt. Det är upplagt väldigt enkelt, det enda du gör i stort sett är att koka kaffe och ställa fram kakorna på fat och göra det lite fint i lokalen och utanför. Vara trevlig och ta betalt. De flesta brukar betala enkelt med Swish och då sker det ju automatiskt.

Så fundera och hör av dig vilka av dagarna du kan tänka dig att vara behjälplig på caféet och vilka av passen som passar dig. Du är varmt välkommen och du behövs!

Skicka e-post till vår organist Benedikt Melichar som gör schemat, vilka datum och tidspass som passar dig. Kontaktuppgifter till honom ser du längst ner på sidan.

Vi önskar dig också en fin och skön sommar!

Exempel på ideella uppgifter

Här har vi medarbetare spånat en mängd exempel på ideella uppdrag som kan förekomma. Kanske har du andra idéer? Kontakta diakon Anette Snejbjerg så kan ni prata om vad som är möjligt!

•  Korist/instrumentalist (uppdrag i samband till det)
  •  Elevundervisning
  •  Spela och sjunga, - andakter, gudstjänster, samlingar
  •  Leda grupper/körer – assistera
  •  Kör för föräldralediga
  •  Stämma orgel/instrument – hantera instrument
  •  Liturgiska uppgifter i gudstjänsten – fler som syns i gudstjänsten
  •  Musikterapi – sjunga med äldre på boenden
  •  Regissör – andra uppgifter vid musikskapande
  •  Körföräldrar som hjälper till runt kören
  •  Sköta musikstudio – lära upp, spela in
  •  Skapa musikvideor/orgelreklam
  •  Spela in konserter/annat
  •  Fler som driver sociala medier
  •  Bygga hemsida
  •  Musikaler. Hjälp med scenografi, kostymer, regi, fika. från 2 månader fram till  föreställning (5-20 timmar)

Kyrka/mötesplatser/Diakoni

• Andlig vägledning
  • Andaktsledare
  • Högalidsvärd i kyrkan
  • Lekmannaledd gudstjänst
  • Våga fråga oss präster om en insats inför gudstjänsten
  • Bibelsamtal
  • Befolka platser på kyrkan på Sös
  • Församlingsrepresentation vid dop
  • Guide
  • Lokala förmågor: musiker, föreläsare, konstnärer
  • Dopfest
  • Kulturens dag
  • Festfixare
  • Kyrkfrukost
  • Vårfestivalen
  • Sommar i parken
  • Kyrkkaffe/Café
  • Soppkök
  • Leda samtalsgrupper/samtalsmottagning
  • ”Medvandrare” till butik, bank, promenader
  • Hembesök

• Trädgårdsarbete (trädgård/utemiljö)

Barn/Ungdom

• Pysselledare
  • Kyrkmormor/farmor/farfar/morfar i barn- och ungdomsarbetet
  • Leda sångstunder

Anette Snejbjerg

Benedikt Melichar

Kyrkomusiker, Organist

Mer om Benedikt Melichar

Benedikt Melichar är av församlingens musiker och jobbar med körer och orkestern.