Andlig vägledning i ignatiansk anda (start 19/2)

Ignatiansk andlighet är ett sätt att be, ett sätt att tänka kring beslut och framför allt ett sätt att leva med Gud i vardagen.

vägledning i ignatiansk anda

Inom ignatianskt inspirerad andlighet finns en följeslagare, en vän som följer dig i ditt sökande efter Gud, som hjälper dig ana heligheten i det vanliga och lyssna efter Guds tilltal i ditt liv.

Nu kan du få en följeslagare

Tillsammans hjälps ni åt med att lyssna och urskilja Guds närvaro i det som händer. Genom bön, tystnad och bibelläsning söker du perspektiv och vägledning, som du sedan kan dela med din följeslagare.

Följeslagaren föreslår bibeltexter och övningar som du som pilgrim kan använda i din bön och meditation. Hen visar hur man kan urskilja sin väg, och hur bibeltexten kan fördjupa dina insikter och din tro.

I regel träffar man sin följeslagare några gånger per termin. Att gå i andlig vägledning är avgiftsfritt. Vi är utbildade följeslagare i ignatiansk anda. Inspiration hämtar vi från den katolske mystikern och ordensgrundaren Ignatius av Loyola (1491-1556) och hans andliga övningar, som i vår tid visat sig fungera väl i många olika kristna traditioner, däribland den lutherska.

Ignatius av Loyola

Ignatius av Loyola föddes 24 december 1491 på slottet Loyola i Spanien. Han dog 31 juli 1556 i Rom. Ignatius var jesuitordens grundare och sedemera helgon (kanoniserad 1622). Han var en baskisk adelsman och började sin bana som officer. Då han låg sårad efter en strid 1521, läste han om Jesus och helgonens liv och bestämde sig för att ägna sitt liv åt att tjäna Jesus.

Läs mer om det ignatianska nätverket i Stockholms stift

Ny grupp i Ignatiansk andlighet

I vår startar vi en samtalsgrupp vissa onsdagkvällar kl 18.00–19.30 med start 19/2 i församlingshuset. Vi ses därefter 7 ggr: onsdagarna  11/3, 25/3, 15/4, 29/4, 6/5 och 27/5.

Första träffen är en introduktion och är öppen för den som är nyfiken. Ledare är Ann-Christine Janson, präst och Marie Siljefors, diakon.

Välkommen att höra av dig!

Ann-Christine Janson

Marie Siljefors