Foto: Elisabet Larson

Vill du bli medlem?

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan!

Ditt medlemskap bidrar till att hjälpa utsatta människor i din närhet och runt om i världen. Hofors församling är med och ger stöd, inspiration och hjälp till tusentals människor i världen varje år. Stöd och hjälp som kan betyda oerhört mycket i vardagen. Ibland avgörande för hur man mår, vilka man träffar och hur man tänker om sig själv och livet. Vi som jobbar i kyrkan i Hofors finns här när livet krisar och du behöver någon att samtala med eller vara tyst tillsammans med.

Du kan antingen besöka oss för att ansöka om medlemskap eller fylla i formuläret nedan. När du har skickat in din ansökan kommer du att få en bekräftelse till din e-post. Vi kontrollerar att alla uppgifter stämmer och skickar en slutlig bekräftelse om ditt nya medlemskap.

Folkbokförd utanför Sverige
Om du inte är folkbokförd i Sverige kan du skriftligt ansöka om medlemskap hos Kyrkostyrelsen, 751 70 Uppsala. E-post: kyrkostyrelsen@svenskakyrkan.se

I Hofors församling varje år

• Tar barn- och ungdomsverksamheten emot över 2 000 besökare av barn, ungdomar och föräldrar
  • Deltar över 3 000 personer vid dop, bröllop och begravning
  • Får personer hjälp och stöd genom församlingens sorgegrupper
  • Finns samtalsgrupper för män och kvinnor
  • Deltar över 6 000 personer i gudstjänster
  • Sjunger 125 personer i olika körer varje vecka
  • Besöker vi äldreboenden för andakt eller en lässtund
  • Vårdar vi över 1 000 gravar på Hofors kyrkogård
  • Bidrar till sjukhuspräst och fängelsepräst
  • Bidrar till familjerådgivning
  • Enskilda samtal för råd och stöd
  • Vårdar och underhåller kyrkan och klockstapeln
  • Är huvudman för begravningsverksamheten

Oavsett om du tidigare varit medlem och vill bli det igen eller om du aldrig varit medlem och vill bli medlem så kan du fylla i formuläret nedan eller hör av dig på annat vis så hjälper vi dig!

Församlingsexpedition

Expeditionen är säkrast bemannad mellan kl 10-12 på vardagar.

Ring gärna 0290-200 30, faxa 0290-249 20 eller e-posta till hofors.forsamling@svenskakyrkan.se