Gudstjänst under coronapandemin.

Verksamheten under Coronatiden

Många känner oro över spridningen av coronaviruset, vilket är helt förståeligt. Hörby församling följer händelseutvecklingen noga och vi följer Folkhälsomyndighetens. Läs mer om vad det betyder för Hörby församling.

Hörby församling ställer om med anledning av gränsen på max 8 personer vid allmänna sammankomster. Så här ser de viktigaste förändringarna:

Under söndagar kommer endast en gudstjänst att firas och den genomförs utan närvarande församling. Som ett komplement kommer det att läggas ut en digital andakt på vår hemsida och vår Facebooksida.
Resterande verksamheter och gudstjänster ställs in.

Dop och vigsel kan genomföras med max 8 deltagare, exklusive personal, i kyrkan.

Vid begravningsgudstjänst får max 20 personer, exklusive personal, vistas i kyrkan.

Hörby kyrka är öppen varje dag mellan 8-18 med möjlighet till enskild andakt och ljuständning.

Våra diakoner och präster finns tillgängliga för samtal. Se deras telefonnummer nedan.

Du som församlingsmedlem är lika viktigt nu även om du inte kan fysiskt närvara. Medverkan digitalt hemma. I gudstjänst. I bön. Men också din medverkan till att nå ut till den som behöver dig. Ring, sms:a, chatta med varandra (och andra) och både håll gemenskapens starka band såväl som skapa starkare band till de som du inte brukar umgås med.

Gud välsigne er.

Samtal med diakon eller präst

Hörby församlings präster och diakoner finns till för dig. Kontakta dem gärna för samtal om stort och smått!

Helena Tomelius, präst

Håkan Lindberg, präst

Catarina Mellberg-Borg, präst

Fredrik Lagerstam, präst