Gröna huset

- för dig som kommer från en myndighet

Med projektet vill vi vara ett komplement i samhället för människor att i egen takt återhämta sig och få en ny start.

Vi vänder oss till människor som varit sjukskrivna eller arbetslösa en längre tid, men också till dom som av olika skäl lever i social isolering eller med hälsoproblem.

Vi erbjuder rehabilitering, sysselsättning och arbetsträning. Tanken är att deltagaren ska få växa och återhämta sig för att en dag kanske återvända till arbetsmarknaden, till studier eller fortsätta till annan aktivitet.

Arbetet sker både i grupp och individuellt vilket blir en hjälp för den enskildes återhämtning. Vi gör vårt bästa för att inriktningen på arbetet ska kännas möjlig och meningsfull för alla. Vår förhoppning är att deltagaren lär sig nya saker efterhand, om sig själv och om sina medmänniskor.

I projektet har vi två handledare som leder arbetet. Deras kompetens är hög inom många olika områden och de har stor erfarenhet av att arbeta med människor. Att skapa trygghet är ett av våra viktigaste mål.

Vår verksamhet är till stor del förlagd utomhus på sommarhalvåret då vi har en stor trädgård. Här odlar vi både på friland och i vårt växthus. Vi tycker det är viktig att man får vara med hela vägen från det att fröet sätts i jorden till att vi kan skörda den färdiga produkten. Det vi sår och skördar använder vi sedan i vår matlagning. Vi bakar också, till oss själva, men ibland även till församlingens verksamheter. Vi har ett snickeri där vi gör enklare arbeten som insektshotell och fågelholkar. Vi har även en syverkstad där vi bland annat syr för att sälja i vår lilla shop. Den egna kreativiteten får alltid ta stor plats.

Vi erbjuder också olika former av friskvård flera gånger i veckan där alltifrån promenader, målning och lägga pussel kan ingå.

Vi kan erbjuda sysselsättning upp till 20 timmar per vecka, men hur länge och vilka dagar bestäms tillsammans, ofta sker en upptrappning över tid. Vi tar emot personer mellan 18 och 65 år.

Varmt välkommen till oss i Gröna huset!