Årskurs 3

Följ med oss på besök i våra kyrkor.

I en stor buss reser vi runt i församlingen och får besöka ett par av våra kyrkor.

Bussen hämtar er på skolan och vårt första stopp är i Fulltofta kyrka, där barnen får höra lite om kyrkans historia. Vi berättar om S:ta Magnhild; som anses vara ett av våra skånska helgon.

Nästa stopp är S. Rörums kyrka. Där vi går upp vi bl.a. upp i kyrktornet. Hur var det nu med kyrkspiran? Hur kom den upp i toppen? Och finns där några fladdermöss ovanför kupolen?

Sista stoppet är Västerstads kyrkoruin, där vi får reda på lite om hur det var förr i tiden. Här serveras också lunchen.