Anmälan till konfirmation i Hörby församling 2018/2019

Från den 23 maj kl. 8.00 kan du anmäla dig till konfirmation. Vi tar emot anmälan i datumordning.

Hörby församling erbjuder tre olika alternativ för dig som vill konfirmeras.

Olika grupper – Ett upplägg

Oavsett vilken form du väljer så är det samma byggstenar i din konfirmationstid. Vi funderar kring Gud, tro, ditt eget liv och vad som verkligen är viktigt. Vi får gemensamma upplevelser genom musik, drama, vandringar, gudstjänster, lekar och film.

Konfirmanddagar

Ett par gånger varje termin bjuder vi in alla konfirmandgrupper till gemensamma träffar.

Kyrkobesök

Konfirmationstiden handlar bland annat om att bekanta sig med församlingens gudstjänstliv. Därför vill vi att du som är konfirmand har gått minst tio gånger i kyrkan, många av dem går vi tillsammans.

För dig som inte är döpt

Du behöver inte vara döpt för att vara konfirmand. Men dopet
är en förutsättning för att konfirmeras. Vi ordnar enkelt med ett dop innan konfirmationen.

MUSIKÄVENTYRET

Gruppen träffas varannan vecka under terminerna. I den här gruppen sjunger vi mycket, spelar och lyssnar på musik.

• Startar 11 september
  • Träffas varannan tisdag
  • Läger 28-29 september
  • Stadsresa en helg i februari 2019
  • Konfirmation 4 maj

PÅSKÄVENTYRET

Årets nyhet är en intensivkonfirmation där vi framförallt träffas under påsklovet. Gruppen med färre träffar och högre tempo.

• Förträffar: 1 december och 31 mars
  • Startar: 14 april
  • Konfirmation 22 april

SOMMARÄVENTYRET

Bästa sättet att konfirmera sig men ändå hinna med aktiviteter och skola. Under sommarlovets tre första veckor får du uppleva ett helt års konfirmation.

• Förträffar: 1 december och 31 mars
  • Startar: 17 juni
  • Läger 24-28 juni på Tjurkö i Blekinge skärgård
  • Konfirmation 6 juli

AKTIVITETER UNDER ÅRET FÖR ALLA

• Upptaktsgudstjänst i Hörby kyrka
    9 september klockan 11:00
  • Konfirmanddag med bibelutdelning
    7 oktober kl. 11:00-15:00
  • Gudstjänst 1:a advent
  • Två gudstjänster under julhelgerna
    23/12—6/1
  • Temadag
    30 mars  2019
  • Två gudstjänster under påsken

Vid frågor ring:

David Larsson 0415-175 68
Jennie Feldt 0415-175 58
Pastorsexp. 0415-175 50

FYLL I NEDANSTÅENDE INFORMATION (* = obligatoriskt fält)

Om konfirmanden:

Är du döpt?

Val av konfirmationsgrupp. Rangordna grupperna från 1-3, där 1 är ditt första val och 3 är ditt sista val.

Om vårdnadshavare:

Vi önskar att information skickas till båda vårdnadshavarna (vid olika adresser).