Kontakt

Hjo pastorat Besöks- och postadress: Regeringsgatan 12, 54430 HJO Telefon: +46(503)32380 E-post till Hjo pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Hjo pastorat söker kantor

Vill du jobba i ett pastorat med ett rikt och varierat musikliv? Vill du jobba i ett pastorat med engagerade och kreativa medarbetare? Om du är kantor så finns möjligheten nu.

Hjo
är en mycket fin liten trästad vid Vätterns strand. I kommunen bor omkring 9000 personer. Invånarna visar ett gott engagemang både i sommarhalvårets många evenemang – som Konstrundan, Vätternrundan, Slöjdmässan, Hamnfesten och mycket mera – och i det kyrkliga livet. Skara stifts folkhögskola är belägen i Hjo, vilket berikar musiklivet och församlingslivet.

Pastoratet
består av fyra församlingar: Hjo, Fågelås, Korsberga-Fridene och Mofalla, med sammanlagt 8 kyrkor. Geografiskt sammafaller pastoratet med Hjo kommun och 74 % av befolkningen är medlemmar i Svenska kyrkan.
Vi är c:a 26 helårsanställda personer i arbetslaget. 5 av oss är musiker.
De flesta kyrkorna firar gudstjänst varannan söndag. I Hjo kyrka varje söndag. Vi har en lång tradition av att prioritera musiken och vi håller våra instrument i gott skick.

Tjänsten
är på 100%.
Vi hjälps alla åt med vad som behöver göras i hela pastoratet. Du spelar på gudstjänster och kyrkliga handlingar var som helst i pastoratet. Dessutom är vi fokuserade på olika ansvarsområden. Om du får tjänsten får du två sådana ansvarsområden:

• Kantor i Fågelås församling.
Du och komministern i Fågelås hjälps åt med omsorgen om församlingslivet. Komministern har plats i församlingsrådet och du blir adjungerad där.
Fågelås har två kyrkor. Fågelås kyrkokör, en fyrstämmig kör, blir du ledare för. Fågelås skola finns i församlingen.

• Kantor i barn- och ungdomsarbetet.
Huvuddelen av pastoratets vardagsverksamhet är i församlingshemmet i Hjo. Barn- och ungdomsarbetet och konfirmandarbetet där behöver tillgång till en musiker. Detta arbete kommer huvudsakligen att innebära antingen

- att du är musikern i konfirmandarbetslaget. I år har vi 46 konfirmander och 20 unga ledare. Präst, församlingspedagog, församlingsassistent och kantor arbetar tillsammans i denna verksamhet.

eller

- att du är ledare för barnkörerna i Hjo, som består av två grupper i åldrarna 5 till 10 år. Det finns också en Soul Children-kör i pastoratet om du är intresserad av att ingå i detta arbete.

Här är vi alltså flexibla och kan ge dig uppgift efter dina förutsättningar och intresse.

Du
Gillar att utveckla församlingslivet.
Har en egen, personlig tro som trivs i Svenska kyrkan.
Har kantorsexamen.
Stimuleras av samarbete.
Trivs med både vuxna, ungdomar och barn.
Har musikalisk bredd.
Har förmågan att växla mellan ledarroll och medhjälparroll.
Har körkort och tillgång till bil.

Skickas senast 28 oktober till hjo.pastorat@svenskakyrkan.se
eller till Hjo pastorat
Regeringsgatan 12
544 30 HJO

Bifoga CV, löneanspråk och kontaktinformation till två referenspersoner.
Tillträde enligt överenskommelse.

Har du frågor kan du kontakta:
Anders Ehrngren, kyrkoherde – 0503-323 81, anders.ehrngren@svenskakyrkan.se
Emma Stjernberg, organist – 0503-323 91, emma.stjernberg@svenskakyrkan.se