Man från Svenska kyrkan levererar en matkasse till en äldre kvinna.
Foto: Alex Giacomini

Hjälp och stöd i coronatider

Svenska kyrkan ställer om sitt arbete för att stötta dig som påverkas av coronapandemin. I många församlingar kan du till exempel få hjälp med att handla, hämta ut mediciner eller få samtalsstöd.

Din församling kan stötta dig på olika sätt. Hör av dig till din församling och fråga hur just du kan få hjälp.

Hitta din församling

Om du behöver någon att prata med så finns vi här för dig. Du kan till exempel prata med en präst eller diakon, chatta med jourhavande präst eller kontakta Sjukhuskyrkan.

Hitta initiativ och insatser i sociala medier

Många av de initiativ och insatser som görs för att stötta människor delar vi i sociala medier. Sök efter din församling på till exempel Facebook för att se vad som sker nära dig. Svenska kyrkans nationella konton delar också många av dessa goda exempel.