Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vill du hjälpa andra att lära sig svenska?

Språkcafé är en typ av verksamhet som skapar mötesplatser och  gör det möjligt att lära ut språket i en lugn och avslappnad miljö under informella omständigheter.

Vad gör man?

Är du intresserad av att hjälpa till? Du behöver inte ha hjälpt till i kyrkans verksamhet tidigare och det krävs inte heller någon annan typ av erfarenhet, det räcker att du är intresserad av att möta nya människor. Du kan ställa upp ofta eller vid enstaka tillfällen, det beror helt på hur du kan och vill. Till ett språkcafé så kommer människor från olika länder med olika erfarenheter och i olika åldrar. Alla är välkomna och det är inte bara asylsökande som kommer till språkcaféet utan även t.ex. studenter och forskare från andra länder. Det är en plats där alla kan mötas och öva upp sitt språk.  

Hur går det till?

Det som du som vill hjälpa till gör, är att leda samtalet. Det är du som sitter på kunskapen om språket.  Ibland finns det de som behöver hjälp med något eller har något konkret de undrar över, då anpassar ni samtalet utifrån det. Du är volontär på det sättet som passar dig och hjälper till och pratar om det som du känner dig bekväm med.

Så vill du hjälpa till? Titta efter om det finns något språkcafé i just din omgivning som söker volontärer!