Allhelgonatid

Tid för minnen och hopp… Öppna kyrkor 29-30 oktober. Minnesgudstjänster 1 november

På kyrkogårdarna tänds ljus till minne av dem som vi hållit av och i tacksamhet för de generationer som gått före oss.

Allhelgonahelgen erbjuder oss ett sällsynt tillfälle att ta några steg åt sidan och betrakta vår egen död. Vad innebär det för mina livsprioriteringar att inte heller mitt eget liv är oändligt?

Livet efter döden är inte det totala slutet. Vi är älskade av Gud som hans barn och som hans barn hoppas vi på att en gång få återförenas inför Guds ansikte. Jesus säger ”Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör, och den som lever och tror på mig skall aldrig någonsin dö.”( Joh. 11: 25-26a)

Söndagen  november inbjuder vi alla till minnesgudstjänst i Skällinge kyrka 16.00 och Grimetons kyrka 18.00.

OBS! I år är det anmälan: Ring Maria Edvinsson på 0340-664086 senast 29 oktober. Anmäl i första hand till kyrkan för ditt område (Nösslinge, Skällinge, Rolfstorp till Skällinge kyrka och Gödestad, Grimeton, Hunnestad till Grimetons kyrka).

I kyrkorna tänder vi ljus och minns de som avlidit i vår församling sedan förra allhelgonahelgen och innesluter deras närstående i förbön. Välkommen att delta med dina minnen och tankar kring livet och döden. Det blir också tillfälle för den som vill tända ett eget ljus för den man tänker på.

Är du på kyrkogården och smyckar graven eller bara har vägarna förbi? Kyrkorna är öppna torsdag 29 oktober och fredag 30 oktober 9.00 - 15.00 Välkommen in på enkelt fika

Tänk på att hålla avstånd till varandra

Välkommen!