Kom och va med!

Vi är många ungdommar som träffas i Herrestad och det händer lite av varje under året - konfirmation, ungdomsgrupp, onsdagar i Herrestad och Ungdomsalpha! I ungdomslokalen har vi PS4, sällskapspel och en massa fika såklart. Är du musikintresserad så har vi en replokal med komplett musikutrustning. Kom och va med!

Ungdomsalpha

Är världen en slump eller finns det en skapare bakom allt? Om det finns en Gud, vad vill han i så fall med jorden och människorna därpå? Ungdomsalpha är en plats att få fundera kring frågor likt dessa tillsammans med andra i en generös och vänlig miljö med gemenskap och god mat.

Den första träffen har temat: Livet.

På denna kväll får du testa på hur en träff kan vara och se ifall Ungdomsalpha är något för dig.

Det bjuds på pizza första kvällen.

Datum: Tor 26 jan 2023

Plats: Herrestads församlingshem

Tid: 18.00-19.30

Ålder: 16-25

Efterhäng Konfa

onsdagar 16.30-17.30 är du som konfirmand välkommen till våra ungdomslokaler till att bara vara, spela tv-spel och pingis. Du kan även spela musik i replokalen och mycket mer.

Ungdomsgrupp

Onsdagskvällen fortsätter med Ungdomsgrupp 17.30-20.00. Vi hittar på lite olika saker under året alltifrån att spela spel, spela musik samt annat kul. Bland annat diskuterar vi viktiga ämnen, fikar och har en bra kväll tillsammans.

Ibland blir det mer specefika aktiviteter.

Som deltagare i ungdomsgruppen förväntas du vara delaktig i de aktiviteter och teman som sker under träffarna. (från årskurs 9)

Musikverkstad

Om du gillar att spela eller sjunga musik så finns det möjlighet för detta.

Vi har en replokal med komplett musikutrustning där du tillsammans med andra får spela och sjunga.

Vi ses minst en fredagskväll i månaden 17.00-20.00 för att spela och sjunga tillsammans.

Vi fikar och spelar samt övar på popsånger och lovsånger.

Tanken är att du ska få testa på olika instrument samt att få möjlighet till att spela/sjunga och kanske till och med skriva egna låtar. Om intresset finns så är konsert eller medverkan i gudstjänst en möjlighet. Ålder: 14-20.

För dig som mest vill hänga så rekommenderar vi onsdagskvällen!

För info om träffarna kontakta Simon Sjögren.

Ung ledare

Vill du vara ung ledare i Herrestads församling?

Vi hoppas att du som ung i Herrestad vill hjälpa till med vårt arbete i församlingen. Du som ung ledare kommer att hjälpa till med konfirmationsarbetet, utvalda gudstjänster, samt andra projekt som dyker upp under årets gång. Ni kommer att få lära er mer om hur det är att vara ung ledare samt vara med och hjälpa till på konfirmandläger och mycket mera! (För att bli ung ledare så behöver du vara konfirmerad)

Dagens unga ledare

Att vara ung ledare är ett frivilligt och roligt arbete. Våra unga ledare hjälper till med arbetet i församlingen. Det är allt från att servera fika till att läsa en text på söndagens gudstjänst. Mellan våra grupper så har vi även åkt på ett läger samt till Taizé i Frankrike. Vi varvar alltså vårt arbete med roliga händelser och utflykter.

Vi hoppas att du vill vara ung ledare i Herrestad!

Om du har frågor så hör av dig till någon av oss i ungdomsteamet.