Komminister 100 %, tillsvidareanställning

Herrestads församling söker en ny komminister med anledning av att vår nuvarande har sökt och fått en tjänst som arbetsledande komminister i Uddevalla. Vi söker dig som är som vanligt folk, social och kommunikativ, lugn och trygg, nyskapande och en aning traditionell och som gillar att möta människor i både vardag och fest. Du ska vara nyfiken på hur kyrkan kan vara en kyrka i framtiden. När det gäller gudstjänsten hoppas vi att du har mod och fantasi för utveckling och till att finna nya vägar. Vi har just startat ett arbete om "Nya sätt att vara kyrka". Därför får vi ett antal besök av Björn Gusmark, kh i Solberga, som har arbetat med den frågan i många år.

Vår församling har många körsångare och en stor trofast frivilliggrupp. Våra gudstjänster är välbesökta.

Vi söker dig som tycker om att arbeta med gudstjänst, kyrkliga handlingar och ungdomar. Ansvaret för konfirmandarbetet är en självklar del av tjänsten som du delar med vår ungdomsledare.

Herrestads församling är en egen församling med en kyrka, ett församlingshem och drygt fyra tusen medlemmar. Vår ekonomi är god. Arbetslaget består av 13 anställda bland vilka du kommer att bli en viktig byggsten. Mycket av arbetet sker i team men du förväntas också kunna fungera självständigt.

Välkommen att ringa:

Yngwe Svensson, kyrkoherde 070 202 09 12 Yngwe Svensson

Eva-Lena Andersson, ordförande 073 9728 195

eva-lena.andersson3@comhem.se

Anna-Lisa Saar, kyrkaA 0705 1500 22

Carina Widell, Vision 0705 1460 56

Välkommen med din ansökan:

Herrestads församling

Klockarevägen 4