En kväll för livet

Varje år får tusentals människor beskedet att någon de känner har tagit sitt liv. För att öka medvetenheten om det stora lidande som det för med sig, och visa hur vi tillsammans kan förebygga självmord, arrangeras suicidpreventiva dagen den 10 september varje år. Vi uppmärksammar det med en musikgudstjänst i Bleketkyrkan.


Att uppmärksamma självmord är ett sätt att öka chanserna för fler att överleva. När vi vågar sätta ord på svåra tankar kan vi öka chanserna för flera att överleva. För den som redan har förlorat någon genom självmord är det gott att möta andra med samma sorg och erfarenheter. Finns det ett hopp om att få ses igen på andra sidan? Guds kärlek innefattar även den som av psykisk ohälsa inte orkade kämpa vidare. Tillsammans får vi minnas och påminnas om att livet är starkare än döden. 

Vi uppmärksammar suicidpreventiva dagen den 10 september med en musikgudstjänst i Bleketkyrkan. Dan Artmark, Hanna Rytterlund och Mikael Landberg medverkar med sång, musik och dikter. Vi bjuder på enkelt fika efter gudstjänsten.

Lördag 10 september 18.00, Bleketkyrkan

Arrangörer: SPES, Suicide Zero, Herrestads församling och Uddevalla pastorat.