Torsdag 27 juni kl. 20:00

Nordklang körfestival presenterar körerna: Damkören Korallerna med körledare Morten Heide samt Svanholm Singers med Sofia Söderberg som dirigent.

Damkören Korallerna
Morten Heide, körledare

Damkören Korallerna är en ung, framgångsrik damkör och ett välkänt inslag i Lunds sång­- och musikliv sedan den grundades år 1978 av Eva Svanholm Bohlin. Kören leds sedan år 2012 av Linda Alexandersson som arbetar som dirigent och frilansande tonsättare. Repertoaren är blandad: klassisk och modern, profan och sakral. Kören hörs ofta i Lunds domkyrka, men också i många andra sammanhang, och har en lång internationell tävlingstradition. Våren 2019 leds kören av Morten Heide som är utbildad konsertpianist och kördirigent. Damkören Korallernas ambition under festivalen Nordklang är att framföra musik som uttrycker kraft, förtröstan och glädje. Inget ämne är för stort eller trivialt; känslan av vackert väder, hoppet om vingar eller ytterligare dimensioner i den jordiska tillvaron.   

Svanholm Singers
Sofia Söderberg, dirigent

Svanholm Singers bildades i Lund 1998 och har snabbt etablerat sig som en av Sveriges mest framstående kammarmanskörer. Kören har vunnit första pris vid ett flertal internationella körtävlingar. Svanholm Singers består av ett tjugotal sångare i 20-30 årsåldern och leds sedan 2001 av dirigenten Sofia Söderberg. I ett program om sommaren och kärleken bjuder manskören Svanholm Singers på gamla klassiker och kända visor i nyskrivna arrangemang. De kommer också att bjuda på smakprov ur sin kommande föreställning ”Mandom, mod och morske män”, ett konstprojekt som reflekterar över synen på manlighet, hur den förändrats genom tiderna och i musiken, och vilka förväntningar vi har på männen idag.