Swisha och tänd granen på Sundstorget

För en del barnfamiljer räcker pengarna inte ens till det nödvändigaste. Liksom många andra organisationer som jobbar bland människor har Svenska kyrkan sett en ökning under 2022 av personer som behöver ekonomiskt stöd. Därför väljer Svenska kyrkan Helsingborg att i december lyfta sin lokala insamlingskampanj Swish for a Wish.

- Den största gruppen vi möter är ensamstående föräldrar och de vanligaste frågorna handlar om hjälp med mat, kläder till barnen, blöjor med mera. Basvaror helt enkelt. Detta gäller hela året, men det blir särskilt kännbart före och inte minst efter jul, i januari, säger Anette Wiklund, diakon i Svenska kyrkan Helsingborg.

-Personer vi möter har ofta inga marginaler så de ökade kostnaderna i samhället drabbar den här gruppen direkt. Vi hör att många pratar med oro om hur de ska klara av sin vardagsekonomi både nu och framöver, fortsätter Anette.

Swish for a Wish har funnits sedan 2017 och hittills har cirka 275 000 kronor delats ut som en extra gåva genom åren fördelade på cirka 600 utbetalningar. Kampanjen pågår året runt, men nu väljer Svenska kyrkan Helsingborg att synliggöra den lite extra. Genom ett samarbete med HBG City och Helsingborgs stad kommer granen på Sundstorget under december 2022 att kopplas till kampanjen. Swisha en summa till Swish for a Wish och tänd granen samtidigt som din swish går i väg. På så sätt sprider du julglädje, både till behövande familjer och till besökarna på torget.

27 november klockan 15:00 under julskyltningen på Sundstorget kommer granen att invigas genom en swish som lyser upp julskyltningen.
Medverkar vid tillfället gör också sångare från Helsingborgs Gosskör, som är ambassadörer för Swish for a Wish.

För mer information: