Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon:+46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Svenska kyrkan Helsingborg söker komminister med inriktning barn och unga

Vi söker dig som är öppen och nyfiken, prästvigd i Svenska kyrkan, och vill vara delaktig i ett stort arbetslag. Du har förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra yrkesgrupper, med stort hjärta för kyrkan och barn.

Gustav Adolfs församling ingår i Helsingborgs pastorat som förutom Gustav Adolfs församling består av Filborna, Raus och Maria församlingar. Vi är fyra församlingar som samverkar, där Filborna & Gustav Adolf har en särskilt nära samverkan. I de två församlingarna finns fyra kyrkobyggnader: Den gode Herdens kyrka, Adolfsbergskyrkan, S:t Olofs kyrka och Gustav Adolfs kyrka. Du blir en i ett arbetslag på ca 30 personer. Vi är miljöcertifierade och vill verka för en hållbar verksamhet.

Vi söker nu en komminister som ska ansvara för undervisning, för barn, konfirmander och ungdomar. Det ingår såklart även gudstjänster och själavård. Möjligheterna är många i denna nyinrättade tjänst.

Kvalifikationskrav
Det är en fördel om du har god datorvana, då Helsingborgs pastorat är mitt i en digitaliseringsprocess.
B-körkort och tillgång till bil är ett krav för tjänsten.

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast den 19 december 2019! Domkapitlets behörighetsprövning kommer att ske den 8 januari 2020. Vi siktar på intervjuer den andra veckan 2020.

Hör av dig till:
Församlingsherde Sofija Pedersen Videke

Fackliga företrädare:
Cecilia Karlén, för KyrkA, 042-18 90 35

Körkort klass B - Bil. Tillgång till egen bil.

Heltid, tillsvidare. Månadslön.

Sista ansökningsdag: 2019-12-19