Massa ansikten och ett förstoringsglas
Foto: adobe stock

Svenska kyrkan Helsingborg söker en HR-generalist

I din roll som HR-generalist ingår du i ett härligt team av HR-kollegor. Du agerar chefsstöd åt och stöttar våra chefer inom hela spannet av HR-frågor. Tyngdpunkten ligger på dagliga operativa frågor såsom administration, rekrytering, kompetensplanering, arbetsmiljöfrågor, rehabilitering, samverkan och löne- och avtalsfrågor.

Genom tre församlingar och begravningsverksamhet vill vi i Helsingborgs pastorat vara där för människor, var de än befinner sig i sina liv. Tillsammans vill vi ge människor hopp och mervärde i mötet med Svenska kyrkan.  

Alltid i rörelse, här och nu, en trygg plats för längtan, som alla vill tillhöra.

Om rollen

I din roll som HR-generalist ingår du i ett härligt team av HR-kollegor. Du agerar chefsstöd åt och stöttar våra chefer inom hela spannet av HR-frågor. Tyngdpunkten ligger på dagliga operativa frågor såsom administration, rekrytering, kompetensplanering, arbetsmiljöfrågor, rehabilitering, samverkan och löne- och avtalsfrågor.

Just nu befinner sig vårt pastorat i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med att utveckla arbetssätt, kultur, ledarskap och medarbetarskap i syfte att nå ännu lite längre i vårt uppdrag att ge människor hopp och mervärde i mötet med Svenska kyrkan.

HR-avdelningen strävar efter att vara en professionell och strategisk partner som ger verksamheten ett träffsäkert stöd. Vi jobbar hela tiden med att utveckla våra arbetssätt och vi ser samarbetet inom pastoratet som en viktig nyckel för att lyckas.

Din profil

Du som söker tjänsten har en akademisk examen inom HR eller motsvarande alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig. Vi vill att du har flerårig aktuell erfarenhet av en liknande roll där du självständigt stöttat chefer inom hela HR-området.

Du är väldigt trygg i dig själv, har ett stort mod och en fantastisk kommunikativ förmåga som hjälper dig skapa fina relationer i organisationen. Du lär dig snabbt de systemstöd du behöver i ditt arbete och har goda kunskaper i svenska språket, såväl muntligt som skriftligt. Erfarenhet av fackligt samarbete, förhandlingar och ett genuint intresse för arbetsmiljöfrågor är meriterande.

I din arbetsvardag tycker du om att ha många parallella processer, och trivs att verka i en föränderlig kontext där du kombinerar administrativa arbetsuppgifter med operativa utmaningar. Du har förmågan att leda dig själv i arbetet samtidigt som du har ett stort stöd i vårt kompetenta HR-team. Du delar vår syn att det ska vara roligt och utvecklande att gå till jobbet och att vi har lyckats när våra chefer känner sig trygga i sin roll och våra medarbetare trivs och är stolta över att arbeta hos oss.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Om oss

Svenska Kyrkan i Helsingborg vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om oss och våra olika verksamheter: www.svenskakyrkan.se/helsingborg

Tjänsten är ett föräldravikariat på heltid med start i mitten av augusti. Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 5 juni 2022.

Ansökan görs via vårt digitala rekryteringsverktyg Reachmee. Vi ber dig ansöka till tjänsten genom att klicka på ansökningslänken i annonsen, vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken. Har du några frågor är du välkommen att kontakta de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen.

Gör din ansökan här

 

Kontaktpersoner

Annika Persson Senior HR-specialist
042 – 18 91 54 annika.persson4@svenskakyrkan.se

Claes Helgesson HR Chef

070 – 218 37 41 Claes.helgesson@svenskakyrkan.se

Christer Chalmenborg Ombudsman Vision