Ansökan till stiftelser 2020

Under perioden 10/8 -30/9 kan du ansöka om stiftelsemedel i Helsingborgs pastorat. I år ser stiftelseperioden annorlunda ut på grund av den rådande pandemin.

Svenska kyrkan förvaltar och förmedlar stiftelsemedel som skänkts eller testamenterats av privatpersoner. Gåvobrev och testamenten innehåller ofta en uttalad önskan om att medlen ska komma behövande människor i en viss församling till del.

Lägre belopp än tidigare

Medlen som delas ut är begränsade och det är många som söker. Coronapandemin har också påverkat ekonomin vilket gör att beloppen som delas ut i december 2020 kommer att vara mycket lägre än tidigare år.

ansökning via BLANKETT eller webb

Svenska kyrkan Helsingborg följer myndigheternas rekommendationer och regler för att minska smittspridning. Det innebär bland annat att våra expeditioner håller stängt. För att ansöka om stiftelsemedel kan du antingen skriva ut blanketten här från vår webbplats och skicka in, eller ansöka digitalt.

stöd vid ansökan

Har du frågor som rör din ansökan? Om du klickar på rutan Kontakt finner du information om vart du kan ringa och vart du kan gå om du behöver hämta blankett eller vill lämna din ansökan. Vi har inrättat en Stiftelsetelefon med särskilda telefontider och en av våra expeditioner kommer att hålla öppet under bestämda tider.