Svenska kyrkan Helsingborg

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg Webbplats

Oratoriekör

Maria Oratoriekör är Helsingborgs främsta forum för framförande av större klassiska oratorieverk. Kören består av cirka sjuttio sångare och samarbetar regelbundet med högklassiga musiker från regionen. Repertoaren består främst av stora klassiska verk, som Händels Messias, Mozarts Requiem och Bachs Juloratorium, samt många andra verk i denna breda genre. Vi sjunger också storskaliga à capella-motetter samt moderna och internationella körverk. Under 2017, ser Maria Oratoriekör fram emot att sjunga Johannes Passionen, skriven av den svenska tonsättaren, Fredrik Sixten. Kören planerar också att framföra Ariel Ramires' Missa Criolla och några av Bachs kantater senare under året.

Provsjungning.

Kontakt: