Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon:+46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Öppet hus på kulturarvsdagen 7 september

I samband med kulturarvsdagen den 7 september kommer Krematoriet i Helsingborg att hålla öppet hus kl. 13-15. Då visas de båda ceremonisalarna. Det blir guidade visningar av läktargången och utrymmena bakom rundhuset samt en guidad visning av gravkvarteren runt krematoriet.

Öppet hus där ceremonihallarna öppnas upp och du får möjlighet att gå på visning i läktargången och utrymmen som annars är stängda för allmänheten.

Krematoriet och ceremonihallarna är fulla med konstnärliga utsmyckningar av bl.a. Ragnhild Schlyter, Maja Sjöström och Hugo Ghelin och du kan lära känna krematoriets historia.

Även guidning bland gravkvarteren med sin unika arkitektur, som är skyddade av Kulturmiljölagen och som Riksantikvarieämbetet har bedömt vara av riksintresse.

Exakta tider för rundturerna publiceras under augusti. Antalet platser till rundturerna inne i krematoriet är begränsade och anmälan görs på plats. 

Detta landmärke med omgivande gravkvarter, murar och vatten, stod klart 1928 och ritades av arkitekt Ragnar Östberg, som även står bakom Stockholm stadshus.