Mötesplatser för vuxna

I Svenska kyrkan Helsingborg finns många möjligheter att mötas i en glad och trygg gemenskap, i Guds generositet.

En grupp människor sitter vid dukade kaffebord och lyssnar på mässingsorkester.

Café

Gemenskap är viktigt och i detta ingår förstås kaffe och kaka. I våra caféer är du del av någonting större.

Tre tallrikar med soppa uppradade på en träplanka.

Sopplunch

Det är viktigt för människor att hitta hem, att hitta rastplatserna där man kan mötas i trygg respekt. Soppluncherna och de andakter som ofta är knutna till dem främjar det.

En person går på en grusväg. Endast fötter och underben syns. Det är gräs på sidorna och sommarkänsla.

Vandring

Genom att vandra frigör man kreativitet och nya tankar. Något händer med oss när vi går tillsammans, oavsett om det är under tystnad eller i samtal. Vandring kan vara en brobyggare och medverka till mycket gott mellan oss.

Fyra kvinnor sitter vid ett bord. Två samtalar i fokus.

Samtalsgrupper

Det finns många olika samtalsgrupper. Vissa handlar om bibelberättelser, andra om livsfrågor. Att delta i ett samtal är ett sätt att vara nyfiken på tillvaron.

Mycket blått vatten.

Heliga danser

Dans med Gud och änglarna. Vi dansar för gemenskap, bön, glädje och meditation. Det är omväxlande lugna och livliga danser. Du behöver ingen dansvana för att vara med.

En vit vas med en bukett blommor i olika rosa nyanser, bland annat gerbera.

Skapande

Det finns många sätt att bidra på. I våra skapande verksamheter kan du vara med och bidra till att människor får en bättre tillvaro. Eller utsmycka altaret med vackra blommor.

Finska flaggan

Sverigefinskt arbete

Den största språkliga minoriteten inom Svenska kyrkan är finska. Här finns en verksamhet som får dig att känna dig som hemma. Suurin kielellinen vähemmistö Ruotsin kirkko on Suomen. Tässä on toimintaa, joka tekee sinusta tuntuu kotona.

En hand drar över gröna veteax på ett fält.

Skönda söndag

Här finns sammanhanget för dig och din familj att finna livsmod och framtidshopp, att under enkla former få möta andra barn och familjer och finna en växtplats i respekt värme och uppmuntran.

Ett blad i form av ett hjärta sitter uppsatt på en pinne. Ett stort grönt blad är i bakgrunden.

Lekmannakår

Vi samlas till engagemang och ansvarstagande i kyrkan, främjar kristen gemenskap samt fördjupar kunskapen om den kristna tron och kyrkans liv.