Svenska kyrkan Helsingborg

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg Webbplats

Mötesplatser för vuxna

I Svenska kyrkan Helsingborg finns många möjligheter att mötas i en glad och trygg gemenskap, i Guds generositet.

Gemenskap är viktigt och i detta ingår förstås kaffe och kaka. I våra caféer är du del av någonting större.

Café

Det är viktigt för människor att hitta hem, att hitta rastplatserna där man kan mötas i trygg respekt. Soppluncherna och de andakter som ofta är knutna till dem främjar det.

Sopplunch

Genom att vandra frigör man kreativitet och nya tankar. Något händer med oss när vi går tillsammans, oavsett om det är under tystnad eller i samtal. Vandring kan vara en brobyggare och medverka till mycket gott mellan oss.

Vandring

Det finns många olika samtalsgrupper. Vissa handlar om bibelberättelser, andra om livsfrågor. Att delta i ett samtal är ett sätt att vara nyfiken på tillvaron.

Samtalsgrupper

Dans med Gud och änglarna. Vi dansar för gemenskap, bön, glädje och meditation. Det är omväxlande lugna och livliga danser. Du behöver ingen dansvana för att vara med.

Heliga danser

Det finns många sätt att bidra på. I våra skapande verksamheter kan du vara med och bidra till att människor får en bättre tillvaro. Eller utsmycka altaret med vackra blommor.

Skapande

Sverigefinskt arbete

Den största språkliga minoriteten inom Svenska kyrkan är finska. Här finns en verksamhet som får dig att känna dig som hemma. Suurin kielellinen vähemmistö Ruotsin kirkko on Suomen. Tässä on toimintaa, joka tekee sinusta tuntuu kotona.

Här finns sammanhanget för dig och din familj att finna livsmod och framtidshopp, att under enkla former få möta andra barn och familjer och finna en växtplats i respekt värme och uppmuntran.

Skönda söndag

Vi samlas till engagemang och ansvarstagande i kyrkan, främjar kristen gemenskap samt fördjupar kunskapen om den kristna tron och kyrkans liv.

Lekmannakår